Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

de susu in Prajituri, 13 Noi 2019 | 23230 vizualizari

 

Iubesc pandispanul cu visine, capsuni, caise sau fructe de padure iar asta e una dintre cele mai bune retete.
Pregatit din cateva ingrediente, acest pandispan iese foarte pufos si aromat, perfect de savurat langa o cafea sau bun de pus la pachetel.
Pentru Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt, fructe.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe
  • 6 oua de tara
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 3-4 gr praf de copt
  • 75 gr unt gras de 80%
  • 30 gr apa (3 linguri)
  • 300 gr fructe de padure congelate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe:

Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe jumatate timp de 1 minut dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de zahar treptat si batem pana la topire, inca vreo 2 minute. In alt castron punem galbenusurile impreuna cu cele 3 lg de apa si restul de zahar, 100 gr. Batem bine galbenusurile pana se fac spuma, vreo 4 min. Incorporam apoi galbenusurile la albusuri amestecand usor de jos in sus dar nu de prea multe ori ca sa nu scoatem aerul. Apoi cernem treptat din faina si la fel amestecam atat cat sa se omogenizeze, nu foarte mult. Punem untul topit, se poate omite dar e pacat, prajitura va iesi mai buna. Incorporam usor untul. Scoatem fructele din congelator dar nu le lasam sa se dezghete de tot inainte de a le pune in blat ci doar pana dispare acea albeata de pe ele. Nu e bine sa le punem nici congelate dar nici de tot, daca se dezgheata de tot se flescaiesc si nu-mi place. Punem jumatate din aluat intr-o tava tapetata, deasupra jumatate din fructe, restul de aluat si iar fructe. Dam 40-45 min la 180° la cuptorul electric, eu am lasat-o 40 min si a iesit foarte bine, crescuta si pufoasa si nu prea coapta. O lasati 40 min si o scoateti dar geamurile sa fie inchisa ca se lasa. In primele 35 min nu deschideti cuptorul. Facem testul cu scobitoarea in centru. Putem folosi coaja de citrice si coniac peste fructe. Respectati ingredientele si pasii. As putea incerca sa mai pun 50 gr fructe in plus, au fost suficiente dar as mai putea adauga. Foarte buna in prima zi, pastrati-o pe farfurie neacoperita, daca ramane puneti-o la frigider, a doua zi e buna dar nu se compara cu cea facuta in prima zi. Eu prefer sa nu-i pun zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti amesteca fructele cu aluatul dar nu va mai iesi culoarea aia frumoasa galbena a aluatului.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura cu capsuni si iaurt, foarte gustoasa si aromata sau reteta de Prajitura marmorata cu visine.

Si Prajitura usoara cu caise si zmeura este un desert foarte bun, foarte pufos si aromat si merita sa o incerci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie - Reteta delicioasa pentru un desert crocant si bun