publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi cu carnati la cuptor
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt adaugam cartofi taiati cuburi, felii de carnati, rosiile, marar si ceapa tocata marunt. Intr-un bol...
Muschi de vita impletit la cuptor
Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam fiecare fasie de carne cu amestecul de condimente, impletim si prindem capatul cu o scobitoare. Punem...
Mazare cu carne de vita
Carnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste carne. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, dupa care adaugam bulionul, condimente dupa gust, 2 cani de...
Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii
Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min. Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Adaugam ficateii (pe care i-am fiert 5 min) scursi bine de apa si ii calim impreuna cu ceapa cca 2-3 min, adaugam 1/2 cana de...
Muschi de vita la cuptor
Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust,...
Pulpa de porc cu leurda
Carnea o spalam si o taiem felii, dupa care le batem putin cu ciocanul. Adaugam in tava in care am adaugat uleiul, condimentam cu sare si piper dupa gust. Tocam verdeata si adaugam in tava. Vinul il amestecam cu apa si mustarul, turnam peste carne si dam tava la cuptoru pana ce scade...
Tagliatele cu sos de leurda si ficatei
Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti. Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si...
Mamaliga cu leurda si ficatei
Intr-un ceaun/cratita punem apa cu sare si presaram putina faina de malai, punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam malaiul in ploaie si amestecam continuu cu telul. Lasam sa fiarba, cand este aproape gata adaugam 2 linguri ulei de masline si1/2 leurda tocata marunt. Amestecam si...
Drob din ficatei de pui
Ficatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale de coaja si le taiem felii, adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam cu grija sa nu sfaramam...
Tarta cu pui si ghebe
Aluatul -intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa. Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata. Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, presam usor cu degetele pe laterale si in colturi, taiem...
Aripioare pane
Intr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba, spumand de cate ori este nevoie, adaugam usturoiul, sare, piper si lasam la foc mic pana ce sunt fierte...
Aripioare de pui la cuptor
Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le asezam in tava tapetata cu hartie de...
Copanele pane cu cascaval
Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie, dam la rece 30 min. Intre timp amestecam fulgi de porumb cu cascavalul dat prin razatoare. Pe...
Chiftele de curcan cu sos de mustar
Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Pentru sos-calim ceapa in untul topit...
Pulpe de curcan la cuptor
Intr-un vas amestecam condimentele cu apa, vinul si laptele, adaugam pulpele spalate. Dam vasul pana a 2 zi la frigider (sau cateva ore) In tava unsa cu ulei adaugam pulpele si lichid cu care le-am condimentat (fara sa le acoperim cu apa)usturoiul tocat. Dam la cuptorul incalzit cca 60...
Gribon (os de porc) afumat la cuptor
In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon. Ceapa o tocam...
Iepure cu cartofi la cuptor
Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie adaugam ceapa, usturoiul si morocvul, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam vinul, supa de pui,...
Coaste de porc glazurate
Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust impreuna cu uleiul de masline si o lingura de peltea de gutui. Adaugam coastele de porc spalate si tamponate cu un prosop, amestecam bine si dam la rece cca 1 ora (eu le-am lasat peste noapte) Intr-o tava unsa cu ulei (eu am asezat un strat de...
Ficatei cu cartofi la cuptor
Ficateii ii spalam bine si ii scurgem bine, ii punem intr-o oala cu apa sa fiarba cca 5 min din momentul cand da in clocot. Intre timp curatam cartofi si ii taiem in 6; ceapa o taiem solzisori, ardeiul il taiem felii, pastarnacul il tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem felii....
Rulada din fleica de porc
Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul si condimentam carnea pe ambele parti. Rulam strans si legam cu o sfoara,lasam...
Friptura in untura
Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita. In ultimele 10 min...
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Carnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:) Adaugam ouale si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam 30 min dupa care cu mainele umede formam...
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Cartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid. Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de lichid, usturoiul pisat. Batem ouale si adaugam peste carne, condimente dupa gust, amestecam bine...
Tocana banateana cu galuste si carne de porc
In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele. Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile...
Taci si inghite
Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra. Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o...
Ardei umpluti reintrepretati
Calim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa gust. Amestecam si lasam cca. 5 min sa fiarba. Adaugam peste pasatul (spalat bine inainte si scurs...
Ficat de vitel la cuptor
Ficatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite. Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora. Scoatem ficatul din lapte, il clatim si asezam in tava. Curatam legumele, le spalam si le taiem feliii, adaugam peste...
Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon
Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza compozitia, acoperim cu folie si dam la rece 30 minute. Ceapa curatata o spalam...
Friptura de iepure la cuptor
Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra carnea, ardeii in sos, 1 cana de apa, acoperim cu folie alimentara si dam la cuptorul...
Friptura de porc cu legume
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii. Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile de carnea, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Ungem tava cu untura, adaugam...