Ca la bucatarasi acasa
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de marunt vrem:)
Amestecam adunand de pe margini faina, daca este nevoie, se adauga faina sau iaurt, framantam un aluat elastic si nelipicios (eu la final am framantat aluatul cu 2 linguri de ulei).
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainat, dupa care decupam cercuri cu o cana si in mijloc am decupat cu capac de la o sticla.
Le prajim in baie de ulei incins, le scoatem pe un servetel absorbant.
Intr-un castron, amestecam zahar cu scortisoara.
Trecem repede gogosile prin siropul de la compot, dupa care o tavalim prin amestecul de zahar.