Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2017

Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam amestecul lichid si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam compozitia in forme de briose,...

Apertiv ardei umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2017

Ardei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim capetele . Sau cate o felie de cascaval in fiecare ardei. Trecem ardeiii prin pesmet(amestecata cu...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2017

Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min, Ungem o tigaie cu ulei si cans s-a incins aduagam cate un...

Aperitiv clatite cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2017

Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare. Presaram 1 lingurita sare si lasam deoparte. Intr-un vas, amestecam faina cernuta cu sarea, piper, praf de copt, adaugam branza, dovlecelul scurs bine de apa. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu smantana, uleiul, mararul,...

Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2017

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min. Intindem aluatul intr-o...

Aperitiv cas din lapte de vaca

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2017

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam se inchege.cca 10-15 min. Amestecam din nou, dupa care rasturnam intr-o strecuratoare, lasam sa se...

Aperitiv omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2017

Ciupercile le spalam, le curatam, le taiem felii si le punem intr-o tigaie impreuna cu condimente dupa gust, 1 cana de apa, 2-3 linguri ulei de masline. Punem pe foc, amestecand ocazional pana ce scade lichidul, adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt. Amestecam si lasam sa se prajeasca...

Aperitiv reteta de preparare a papanasilor in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, adaugam branza de vaci, telemeaua data prin razatoare, amestecam bine. Adaugam ouale, verdeturile tocate, grisul, condimente dupa gust. Amestecam bine, adaugand treptat faina pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Acoperim si...

Aperitiv omleta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Curatam sparanghelul de partea lemnoasa, il taiem bucati sau il lasam intreg, il punem intr-o tigaie, adaugam 1 cana apa, un pic ulei de masline, sare si punem pe foc, pana ce scade apa. Intr-un bol, batem ouale cu cascavalul, branza de vaci, laptele, sare, piper dupa gust, sparanghelul si...

Aperitiv focaccia cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Intr-un bol, amestecam faina cu sarea, zaharul, apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile batute, drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura si amestecam, adunand faina de pe margini, framantam un aluat omogen si nelipicios. Acoperim cu un prosop pana ce isi dubleaza...

Aperitiv langosi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Intr-un bol, adaugam faina, facem o adancitura si in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si putin lapte cald, amestecam bine, dupa care lasam la dospit 15 min. Dupa cele 15 minute, adaugam smantana, sarea si treptat laptele caldut, framantam un aluat omogen pe care, la final, il...

Aperitiv saratele

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Intr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam faina treptat, pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa. Daca nu ne grabim, invelim in folie...

Chiftele din orez

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2017

Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa. Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat,...

Placinte cu branza si praz

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2017

Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat,  adaugand treptat laptele si adunand de pe margine faina. Acoperim cu un prosop curat si lasam la...

Salata de telina cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2017

Telina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe razatoare). Morcovul si marul dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un bol, adaugam telina,...

Salata Suba

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2017

Sfecla se coace sau se fierbe pana ce este patrunsa bine, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o curatam de coaja si o dam prin razatoarea cu ochiuri mari. In alta cratita, fierbem cartofi, morcovii, (curatati si spalati), ouale in apa cu sare. Cartofii ii pisam ca pentru piure, adaugam...

Strudel cu cartofi si ghebe

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2017

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa). Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare. Intr-o...

Focaccia cu struguri

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2016

Intr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat omogen,adaugam restul de ulei si framantam bine. Acoperim vasul cu un prosop curat,lasam la dospit cca 20...

Tarta cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2016

Intr-un vas amestecam faina cu sarea,piperul,praful de copt si facem o gaura in mijloc,adaugam untura la temperatura camerei,ouale batute si incepe sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam apa).Invelim in folie alimentara si dam la rece pana pregatim umplutura. Intr-o tigaie...

Pachetele cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2016

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, ungem...

Oua boieresti

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2016

Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen. Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min. Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana  ce se...

Placinta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2016

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 6 bucati egale...

Placinta cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2015

Intr-un bol adaugam faina cernuta,branza sfaramata,zaharu,ceapa,usturoiul tocat si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut,margarina si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana...

Pita cu leurda la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2015

Intr-un bol adaugam faina cernuta, sarea, zaharul si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, iaurtul, uleiu si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie adaugam iaurt sau faina). Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza...

Placinta cu branza la tigaie cu green sugar

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2015

Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,oul batut si treptat laptele caldut,framantam un aluat omogen,la final framantam cu ulei dupa care acoperim si lasam sa se dospeasca cca 1 ora pana isi dubleaza volumul. Intre...

Drob cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2015

Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem ouale, adaugam ciupercile, verdeturile tocate marunt, cascavalul dat prin razatoare, branza topita,...

Rulouri cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2015

Intr-un bol adaugam untura,zaharul,sarea,amoniu si laptele,amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora, Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata,smantana,mararul,ceapa,usturoiul spalat si tocat,sare...

Placinta cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2015

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina) Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul. Umplutura -curatam...

Omleta la cuptor cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2015

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam bucati de carne, cartofi, salam, gusa taiata bucati. Adaugam sare, piper, ouale batute cu sare si...

Omleta cu leurda si gusa

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2015

Feliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu ajutorul unei paletei imprastiem oul si adaugam cate o felie de sunca,rulam si repetam pana terminam,...

Afisate 31 - 60 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]