Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare.
Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min.
Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa.
Intr-un bol batem ouale cu...
Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.
Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.
Acoperim...
Intr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana ce se omogenizeaza si devine un aluat elastic si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la...
Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde tocata,omogenizam.
Trecem feliile de paine prin amestecul de ou presand usor,le prajim pe ambele...
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu praful de copt,piperul.
Amestecam pana ce se omogenizeaza,la final incorporam spuma de albusuril...
Ouale le mixam putin cu un praf de sare,adaugam untul topit si racit,iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam vardeturile tocate,(eu am folosit blenderul)faina amestecata cu praful de copt,branza sfaramata sau data prin razatoare,salamul taiat falii.
Amestecam cu paleta pana ce se...
Intr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.
Pe masa de lucru asezam prima foaie de placinta,ungem cu ulei adaugam a 2 foaie de placinta,ungem cu ulei ,ungem din nou cu ulei,adaugam a 3...
Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider.
Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza.
Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta de cheddar(sau putem sa il dam prin razatoarea mare)
Rulam de la partea lata spre varf, dand forma...
Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin.
Imbracam rotita cu felii de jambon.
Asezam branza in mijlcoul aluatului si impachetam aducand maringinile una peste alta, lipim bine colturile.
Asezam rotita in tava tapetata cu...
Intr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust.
Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon, presam putin, adaugam un strat subtirel de crema-felie de cascaval-repetam pana ce ajungem la inaltimea...
Fiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2.
Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta.
Adaugam grisinele si rulam, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei de masline si presaram susan sau mac.
Dam...
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem.
Eu am facut o tarta mare si 4 mici.
Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot.
In interiorul chenarului ungem cu crema de branza si adaugam feliile de...
Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta.
Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia .
Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa...
Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon.
Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min.
Intre timp batem ouale cu condimente si verdeata tocata marunt, cascaval dat prin razatoarea mica si laptele....
Ceapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa.
Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit.
Umplem albusurile cu pasta obtinuta.
Intr-o tava/platou, adaugam maioneza amestecata cu smantana si sare daca...
Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat.
Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam mustarul.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Ungem felii de paine cu pasta si le...
Tarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,intindem aluatul pe masa infainata decupam...
Rosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul.
Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare.
Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o lingura de smantana, bucati de jambon si deasupra cascaval ras.
Dam la cuptorul incalzit...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora.
Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele.
Intr-un bol adaugam ouale cu laptele, il batem putin dupa care adaugam ingredientele; adaugam faina treptat pana ce...
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul,...
Intr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale.
Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina.
Framantam un aluat omogen si elastic.
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Formam bilute cat o nuca...
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare.
Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama de lamaie (eu am aduagat si coaja data prin razatoare de la 1/2 lamaie).
Intre timp ce crema sta...
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei.
Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat marunt.
Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii.
Ardeii ii curatam de...
Blat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu.
Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu mana, tapetam pana devine uniform.
Crema- intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, cascavalul...
Rulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam la odihnit 10 min. Incepem sa adaugam laptele treptat, framantam pana ce aluatul devine omogen si...
Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine.
Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii, masline fara samburi, sare, piper si...
Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul.
Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min.
Intindem aluatul pe masa infainata, ungem...
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.
Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.
Umplutura -calim ceapa in putin ulei incalzit,...
Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min.
Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut.
Daca este cazul, adaugam...
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua. Incepem sa framantam, adaugand treptat untul topit si racit, framantam pana ce rezulta un aluat omogen si...
Omleta cu dovlecel
Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa. Intr-un bol batem ouale cu...
Aperitiv placinte cu varza calita
Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini. Acoperim...
Aperitiv saratele simple
Intr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana ce se omogenizeaza si devine un aluat elastic si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la...
Aperitiv friganele cu ceapa verde
Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde tocata,omogenizam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou presand usor,le prajim pe ambele...
Waffe aperitiv cu masline
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa. Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu praful de copt,piperul. Amestecam pana ce se omogenizeaza,la final incorporam spuma de albusuril...
Aperitiv chec sarat cu oua de gasca
Ouale le mixam putin cu un praf de sare,adaugam untul topit si racit,iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam vardeturile tocate,(eu am folosit blenderul)faina amestecata cu praful de copt,branza sfaramata sau data prin razatoare,salamul taiat falii. Amestecam cu paleta pana ce se...
Placinta creata
Intr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de placinta,ungem cu ulei adaugam a 2 foaie de placinta,ungem cu ulei ,ungem din nou cu ulei,adaugam a 3...
Aperitiv cornulete cu jambon si cheddar
Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta de cheddar(sau putem sa il dam prin razatoarea mare) Rulam de la partea lata spre varf, dand forma...
Aperitiv branza L'ortolan cu jambon in foietaj
Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si impachetam aducand maringinile una peste alta, lipim bine colturile. Asezam rotita in tava tapetata cu...
Dobos aperitiv
Intr-un bol amestecam branza cu untul la temperatura camerei, adaugam verdeata tocata si sare dupa gust. Ungem o felie de cascaval cu un strat subtire de crema de branza-o felie de jambon, presam putin, adaugam un strat subtirel de crema-felie de cascaval-repetam pana ce ajungem la inaltimea...
Aperitiv grisine cu jambon
Fiindca eu am avut mini grisine, am taiat cascavalul si jambon in 2. Asezam o felie de jambon, una de cascaval, dar sa nu fie cap la cap si cu o distanta. Adaugam grisinele si rulam, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei de masline si presaram susan sau mac. Dam...
Aperitiv tarta cu piersici si jambon
Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot. In interiorul chenarului ungem cu crema de branza si adaugam feliile de...
Pogacele cu jumari si leurda
Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute ,drojdia . Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza,adaugam leurda tocata marunt si incepem sa...
Omleta cu sparanghel si jabon
Sparanghelul decongelat la temperatura camerei, l-am invelit in jambon. Topim untul si adaugam sparaghelul pe care l-am taiat de cca 1-2 cm, il prajim pe ambele parti cca 3-4 min. Intre timp batem ouale cu condimente si verdeata tocata marunt, cascaval dat prin razatoarea mica si laptele....
Aperitiv oua umplute
Ceapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem albusurile cu pasta obtinuta. Intr-o tava/platou, adaugam maioneza amestecata cu smantana si sare daca...
Aperitiv pasta de jumari
Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care adaugam mustarul. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Ungem felii de paine cu pasta si le...
Aperitiv mini tarte umplute cu salata boeuf
Tarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,intindem aluatul pe masa infainata decupam...
Rosii umplute cu friptura
Rosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul. Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare. Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o lingura de smantana, bucati de jambon si deasupra cascaval ras. Dam la cuptorul incalzit...
Aperitiv waffles sarate cu dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora. Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele. Intr-un bol adaugam ouale cu laptele, il batem putin dupa care adaugam ingredientele; adaugam faina treptat pana ce...
Aperitiv placinte cu branza sarata
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul,...
Saratele cu branza mixta
Intr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale. Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina. Framantam un aluat omogen si elastic. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Formam bilute cat o nuca...
Aperitiv clatite cu branza si jambon
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama de lamaie (eu am aduagat si coaja data prin razatoare de la 1/2 lamaie). Intre timp ce crema sta...
Aperitiv mini ardei umpluti cu branza
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat marunt. Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii. Ardeii ii curatam de...
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre
Blat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu. Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu mana, tapetam pana devine uniform. Crema- intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, cascavalul...
Aperitiv rulouri cu crema de pate
Rulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam la odihnit 10 min. Incepem sa adaugam laptele treptat, framantam pana ce aluatul devine omogen si...
Aperitiv tapas cu jambon
Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii, masline fara samburi, sare, piper si...
Aperitiv pateuri cu branza de burduf
Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min. Intindem aluatul pe masa infainata, ungem...
Aperitiv pungute cu ciuperci
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min. Umplutura -calim ceapa in putin ulei incalzit,...
Aperitiv cornuri sarate cu branza
Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut. Daca este cazul, adaugam...
Aperitiv rasucite cu telemea
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua. Incepem sa framantam, adaugand treptat untul topit si racit, framantam pana ce rezulta un aluat omogen si...