Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 3726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema de sampanie
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 strop colorant rosu
  • 2-3 linguri sos de zmeura
  • Crema de lamaie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri lemon-crud
  • Jeleu
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 1 lingurita amidon
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • sos de zmeura
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 4 felii.

jeleu-intr-un vas adaugam fructele, adaugam apa amestecata cu zaharul si amidonul, punem pe foc pana ce se ingroasa ca un sos, lasam sa se raceasca.

Crema de sampanie-galbensurile le mixam cu zaharul pana ce devine o crema, adaugam amidonul, sampania si mixam pana ce se omogenizeaza.

Punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam pana ce se topeste,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele, omogenizam si adaugam peste budinca de sampanie, 2-4 linguri de sos de zmeura, un strop colorant rosu, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Crema de lamaie-mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam 1/2 crema de sampanie,deasupra sos de zmeura(eu am gresit)-a 2 foaie de blat-insiropam -crema de lamaie-a3 foaie de balt-insiropam-crema de sampanie-sos de zmeura-a 4 foaie -insiropam si dam la rece cateva ore.

Imbracam tortul cu frisca si decoram cu sos de zmeura sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,24,,