M-am inspirat de la Simonacallas
Blat-cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie si amestecam.
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 1/2 peste ingredinte mixand cu mixerul la viteza mica, pana ce se incorporeaza, adaugam restul de albus, mixam pana ce se incorporeaza, dupa care mixam la viteza mare cca 3 pana ce se omogenizeaza bine.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 3 felii.
Crema-fierbem sampania pana ce scade la jumatate si adaugam asa fierbinte peste zaharul pudra,mixand la viteza mica dupa ce marim viteza pana ce se dizolva zaharul si se raceste amestecul,adaugam untul si continuam mixarea pana ce devine o crema fina.
Eu am adaugat 2-3 linguri de sos si putin colorant rosu,amestecam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-asezam prima foaie adaugam crema-sos de coacaze-foaie de blat-crema -sos-foaie si imbracam tortul cu crema ramasa.
Dam la rece 1 ora dupa care decoram dupa plac.