Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete

Friganele din pasca si cozonac

In Dulciuri la 20 Apr 2012

Feliile de cozonac care mi-au ramas dupa sarbatori. Se bat ouale bine cu laptele, zaharul vanilat si esenta. Se inmoaie fiecare felie in ou dupa care le prajim in uleiul inchins, pe ambele parti Le scoatem pe un servetel absorbant dupa care le pudram cu zahar pudra

placinta cu alune si ciocolata

In Dulciuri la 16 Apr 2012

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute. UMPLUTURA-alunele le macinam si le...

Tort cu jeleu

In Dulciuri la 15 Apr 2012

BLATUL -galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min, adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...

Clatite brasovene

In Mancaruri cu carne la 15 Apr 2012

Clatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti UMPLUTURA - intr-o tigaie incalzim...

Cheesecake

In Prajituri la 13 Apr 2012

Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine. CREMA -branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de...

Tarta cu smantana si oua

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2012

Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit. Pulpele le fierbem in...

Perisoare in sos

In Pui la 9 Apr 2012

Pieptul de pui se trece prin masina de tocat. Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul la frigider 10-15 minute. Cu mainele umede formam perisoarele. Punem ulei intr-o tigaie adaugam...

Paine cu cartofi si patrunjel

In Piine la 9 Apr 2012

Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust. Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa...

Tort ciocolatos

In Torturi la 9 Apr 2012

BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se...

Pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Apr 2012

Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator, Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin, Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii, Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de...

Piersici de post

In Dulciuri la 8 Apr 2012

Amestecam zaharul,uleiul si apa,adaugam amoniacul stins intr-o lingurita de otet,esenta de rom,amestecam bine dupa care adaugam faina pana obtinem un aluat potrivit(care nu se lipeste de maini) Facem bilute(nu foarte mari vor creste in cuptor) le asezam in tava unsa cu distanta intre ele,dam...

Oua vopsite natural

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2012

Eu am folosit oua cu coaja maro Am spalat bine ouale cu detergent de vase, Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon) Eu le-am fiert...

Tort simplu

In Torturi la 4 Apr 2012

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt,...

Mancare de spanac

In Mancaruri de legume la 4 Apr 2012

Spanacul il spalam si ii taiem coditele. Punem apa cu condimente intr-o oala si cand fierbe(clocoteste)adaugam peste spanac si lasam cca (3-5 min) il scurgem de apa bine,dupa care il tocam(eu l-am pasat cu blenderul) Calim ceapa si usturoiul tocat,adaugam spanacul,zeama in care am oparit...

Urzici cu orez

In Mancaruri de post la 4 Apr 2012

Urzicile le spalam bine si le curatam foarte bine. Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc. Oparim (le-am tinut cca 2-3 min in apa) urzicile si le scurgem de apa. Adaugam urzicile in oala, am...

Trandafiri cu branza

In Dulciuri la 2 Apr 2012

Cernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca este nevoie se mai adaugam faina) Se intinde aluatul in foaie subtire, se unge cu branza...

Cartofi umpluti cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2012

Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...

Mancarica de urzici

In Mancaruri de post la 1 Apr 2012

Curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu  apa clocotita Le fierbem cca 5-8 minute, le scoatem si le scurgem dupa care le blenduim. Ceapa tocata marunt o calim putin si adaugam faina, amestecam si adaugam 2 polonice de zeama in care au fiert urzicile. Adaugam urzicile si...

Cornulete cu untura

In Dulciuri la 1 Apr 2012

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare, Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat potrivit de tare Acoperim si lasam 30 min sa se odihneasca, Intindem o foaie si taiem...

Pancakes cu malai

In Dulciuri la 1 Apr 2012

Topim unutul si il lasam sa se raceasca Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam untul si mixam in continuare. Adaugam laptele si aromele,incorporam faina si praful de copt Acoperim si dam la frigider 30 min Intr-o tigaie antideaderenta punem compozitia si lasam la foc mic,cand fac...

Pulpe de pui la punga

In Mancaruri cu carne la 1 Apr 2012

Pulpele si aripile se spala bine si se sterg de apa, Condimentele se amesteca toate intr-un bol, Pulpele si aripile se ung cu ulei si se condimenteaza, Se aseaza carnea in punga si se leaga,se aseaza punga in tava si se inteapa din loc in loc Se da tava la cuptor cca 60 min,...

Cornuri cu ciocolata

In Dulciuri la 29 Mar 2012

Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8...

Prajitura pralinata

In Prajituri la 29 Mar 2012

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam 100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute. Ungem o tava cu unt...

Pachetele cu nuca

In Dulciuri la 29 Mar 2012

Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider...

Kievskaia

In Pui la 28 Mar 2012

  Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza  ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem) Se sareaza,se adauga o bucata de unt intarit si rulam astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru, Se trece...

Unt aromat

In Sosuri la 28 Mar 2012

Usturoiul,patrunjelul verde,cozile de ceapa cu rozmarinul,sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devine o pasta(eu nu l-am pisat  bine, am vrut sa se vada patrunjelul) Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos apoi il adaugam peste pasta si...

Mamaliga in straturi

In Mancaruri cu carne la 28 Mar 2012

Punem apa cu sare si putina faina la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam faina si amestecam,lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare. Slanina o taiem felii si o prajim putin pe ambele parti,o scoatem pe un prosop...

Choux a la creme

In Prajituri la 26 Mar 2012

Apa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat  fiecare. Se pune aluatul intr-un posh si se sprinteaza gogosi mai marisoare,se coc in cuptorul incalzit 25-30...

Clatite cu branza

In Dulciuri la 25 Mar 2012

Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina treptat pana iese un aluat gros ca o smantana. Dam la frigider 30 min. Incalzim bine tigaia,...

Medalion de rechin

In Peste la 25 Mar 2012

Pestele il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa, Il stergem cu prosoape absorbante,il ungem cu ulei si cu condimentele pe care le amestecam inainte, Asezam pestele intr-un bol,adaugam paharul de vin si felii de lamaie si 2 catei de usturoi taiati felii,acoperim  si dam la...

Afisate 1051 - 1080 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]