Feliile de cozonac care mi-au ramas dupa sarbatori.
Se bat ouale bine cu laptele, zaharul vanilat si esenta.
Se inmoaie fiecare felie in ou dupa care le prajim in uleiul inchins, pe ambele parti
Le scoatem pe un servetel absorbant dupa care le pudram cu zahar pudra
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.
UMPLUTURA-alunele le macinam si le...
BLATUL
-galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,
adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza
se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim...
Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul.
O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine.
CREMA -branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de...
Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam
Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit.
Pulpele le fierbem in...
Pieptul de pui se trece prin masina de tocat.
Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul la frigider 10-15 minute.
Cu mainele umede formam perisoarele. Punem ulei intr-o tigaie adaugam...
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust.
Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa...
BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se...
Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,
Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,
Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,
Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de...
Amestecam zaharul,uleiul si apa,adaugam amoniacul stins intr-o lingurita de otet,esenta de rom,amestecam bine dupa care adaugam faina pana obtinem un aluat potrivit(care nu se lipeste de maini)
Facem bilute(nu foarte mari vor creste in cuptor) le asezam in tava unsa cu distanta intre ele,dam...
Eu am folosit oua cu coaja maro
Am spalat bine ouale cu detergent de vase,
Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon)
Eu le-am fiert...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor.
Tapetam o tava cu hartie de copt,...
Spanacul il spalam si ii taiem coditele.
Punem apa cu condimente intr-o oala si cand fierbe(clocoteste)adaugam peste spanac si lasam cca (3-5 min) il scurgem de apa bine,dupa care il tocam(eu l-am pasat cu blenderul)
Calim ceapa si usturoiul tocat,adaugam spanacul,zeama in care am oparit...
Urzicile le spalam bine si le curatam foarte bine.
Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc.
Oparim (le-am tinut cca 2-3 min in apa) urzicile si le scurgem de apa. Adaugam urzicile in oala, am...
Cernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca este nevoie se mai adaugam faina)
Se intinde aluatul in foaie subtire, se unge cu branza...
Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei)
Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc
Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min
Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...
Curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu apa clocotita
Le fierbem cca 5-8 minute, le scoatem si le scurgem dupa care le blenduim.
Ceapa tocata marunt o calim putin si adaugam faina, amestecam si adaugam 2 polonice de zeama in care au fiert urzicile.
Adaugam urzicile si...
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare,
Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat potrivit de tare
Acoperim si lasam 30 min sa se odihneasca,
Intindem o foaie si taiem...
Topim unutul si il lasam sa se raceasca
Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam untul si mixam in continuare.
Adaugam laptele si aromele,incorporam faina si praful de copt
Acoperim si dam la frigider 30 min
Intr-o tigaie antideaderenta punem compozitia si lasam la foc mic,cand fac...
Pulpele si aripile se spala bine si se sterg de apa,
Condimentele se amesteca toate intr-un bol,
Pulpele si aripile se ung cu ulei si se condimenteaza,
Se aseaza carnea in punga si se leaga,se aseaza punga in tava si se inteapa din loc in loc
Se da tava la cuptor cca 60 min,...
Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8...
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa
Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam
100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute.
Ungem o tava cu unt...
Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider...
Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem)
Se sareaza,se adauga o bucata de unt intarit si rulam astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru,
Se trece...
Usturoiul,patrunjelul verde,cozile de ceapa cu rozmarinul,sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devine o pasta(eu nu l-am pisat bine, am vrut sa se vada patrunjelul)
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos apoi il adaugam peste pasta si...
Punem apa cu sare si putina faina la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam faina si amestecam,lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare.
Slanina o taiem felii si o prajim putin pe ambele parti,o scoatem pe un prosop...
Apa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare.
Se pune aluatul intr-un posh si se sprinteaza gogosi mai marisoare,se coc in cuptorul incalzit 25-30...
Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina treptat pana iese un aluat gros ca o smantana.
Dam la frigider 30 min.
Incalzim bine tigaia,...
Pestele il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa,
Il stergem cu prosoape absorbante,il ungem cu ulei si cu condimentele pe care le amestecam inainte,
Asezam pestele intr-un bol,adaugam paharul de vin si felii de lamaie si 2 catei de usturoi taiati felii,acoperim si dam la...
Friganele din pasca si cozonac
Feliile de cozonac care mi-au ramas dupa sarbatori. Se bat ouale bine cu laptele, zaharul vanilat si esenta. Se inmoaie fiecare felie in ou dupa care le prajim in uleiul inchins, pe ambele parti Le scoatem pe un servetel absorbant dupa care le pudram cu zahar pudra
placinta cu alune si ciocolata
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute. UMPLUTURA-alunele le macinam si le...
Tort cu jeleu
BLATUL -galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min, adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...
Clatite brasovene
Clatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti UMPLUTURA - intr-o tigaie incalzim...
Cheesecake
Biscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu o lingura presam bine. CREMA -branza se freaca bine cu zaharul, se adauga esenta si praful de...
Tarta cu smantana si oua
Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit. Pulpele le fierbem in...
Perisoare in sos
Pieptul de pui se trece prin masina de tocat. Carnea se amesteca cu branza, oul batut putin, condimente, patrunjel, rozmarin, gris si condimente dupa gust. Amestecam bine, acoperim si dam bolul la frigider 10-15 minute. Cu mainele umede formam perisoarele. Punem ulei intr-o tigaie adaugam...
Paine cu cartofi si patrunjel
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust. Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa...
Tort ciocolatos
BLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru maioneza, apoi se adauga peste albusuri si se mixeaza usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se...
Pasca cu ciocolata
Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator, Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin, Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii, Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de...
Piersici de post
Amestecam zaharul,uleiul si apa,adaugam amoniacul stins intr-o lingurita de otet,esenta de rom,amestecam bine dupa care adaugam faina pana obtinem un aluat potrivit(care nu se lipeste de maini) Facem bilute(nu foarte mari vor creste in cuptor) le asezam in tava unsa cu distanta intre ele,dam...
Oua vopsite natural
Eu am folosit oua cu coaja maro Am spalat bine ouale cu detergent de vase, Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon) Eu le-am fiert...
Tort simplu
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt,...
Mancare de spanac
Spanacul il spalam si ii taiem coditele. Punem apa cu condimente intr-o oala si cand fierbe(clocoteste)adaugam peste spanac si lasam cca (3-5 min) il scurgem de apa bine,dupa care il tocam(eu l-am pasat cu blenderul) Calim ceapa si usturoiul tocat,adaugam spanacul,zeama in care am oparit...
Urzici cu orez
Urzicile le spalam bine si le curatam foarte bine. Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc. Oparim (le-am tinut cca 2-3 min in apa) urzicile si le scurgem de apa. Adaugam urzicile in oala, am...
Trandafiri cu branza
Cernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca este nevoie se mai adaugam faina) Se intinde aluatul in foaie subtire, se unge cu branza...
Cartofi umpluti cu ciuperci
Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...
Mancarica de urzici
Curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu apa clocotita Le fierbem cca 5-8 minute, le scoatem si le scurgem dupa care le blenduim. Ceapa tocata marunt o calim putin si adaugam faina, amestecam si adaugam 2 polonice de zeama in care au fiert urzicile. Adaugam urzicile si...
Cornulete cu untura
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare, Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat potrivit de tare Acoperim si lasam 30 min sa se odihneasca, Intindem o foaie si taiem...
Pancakes cu malai
Topim unutul si il lasam sa se raceasca Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam untul si mixam in continuare. Adaugam laptele si aromele,incorporam faina si praful de copt Acoperim si dam la frigider 30 min Intr-o tigaie antideaderenta punem compozitia si lasam la foc mic,cand fac...
Pulpe de pui la punga
Pulpele si aripile se spala bine si se sterg de apa, Condimentele se amesteca toate intr-un bol, Pulpele si aripile se ung cu ulei si se condimenteaza, Se aseaza carnea in punga si se leaga,se aseaza punga in tava si se inteapa din loc in loc Se da tava la cuptor cca 60 min,...
Cornuri cu ciocolata
Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda,se unge cu untul la temperatura camerei,taiem foaia in 8...
Prajitura pralinata
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 100 g zahar treptat si mixam pana la dizolvarea completa Prajim putin nuca si o lasam sa se raceasca, dupa care o macinam 100 g nuca o amestecam cu faina si praful de copt, apoi incorporam in albusurile batute. Ungem o tava cu unt...
Pachetele cu nuca
Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider...
Kievskaia
Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele(cand il batem punem o folie alimentara deasupra, astfel evitam sa se rupa pieptul cand i lbatem) Se sareaza,se adauga o bucata de unt intarit si rulam astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru, Se trece...
Unt aromat
Usturoiul,patrunjelul verde,cozile de ceapa cu rozmarinul,sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devine o pasta(eu nu l-am pisat bine, am vrut sa se vada patrunjelul) Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos apoi il adaugam peste pasta si...
Mamaliga in straturi
Punem apa cu sare si putina faina la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam faina si amestecam,lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand,dupa care oprim focul si adaugam cascavalul dat prin razatoare. Slanina o taiem felii si o prajim putin pe ambele parti,o scoatem pe un prosop...
Choux a la creme
Apa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare. Se pune aluatul intr-un posh si se sprinteaza gogosi mai marisoare,se coc in cuptorul incalzit 25-30...
Clatite cu branza
Branza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina treptat pana iese un aluat gros ca o smantana. Dam la frigider 30 min. Incalzim bine tigaia,...
Medalion de rechin
Pestele il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa, Il stergem cu prosoape absorbante,il ungem cu ulei si cu condimentele pe care le amestecam inainte, Asezam pestele intr-un bol,adaugam paharul de vin si felii de lamaie si 2 catei de usturoi taiati felii,acoperim si dam la...