publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Racituri (piftie) de porc
Spalam carnea bine in cateva ape, le taiem bucati potrivite. Intr-un ceaun (oala), adaugam carnea si apa sa depaseasca cu 2 degete carnea, sare, boabe de piper, 2-3 foi de dafin si punem sa fiarba la foc mic, spumand de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde usor de...
Desert tarta rustica cu nutella si cirese
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea,coaja de lamaie si amestecam bine, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, esenta, oul batut, amestecam, adaugand treptat laptele caldut pana ce rezulta o coca omogena si care nu se lipeste de...
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Aluat -Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min. Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine,...
Dulceata de cirese amare
Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii. Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand. Lasam...
Aperitiv cas din lapte de vaca
Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam se inchege.cca 10-15 min. Amestecam din nou, dupa care rasturnam intr-o strecuratoare, lasam sa se...
Desert placinte cu nuca de cocos
Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecul de galbenus; incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat...
Desert prajitura cu capsuni si biscuiti
Fructele le spalam si le taiem felii, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti bucati, cernem cacaua deasupra. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbensurile mixand bine...
Desert pandispan cu cirese si nuca
Mixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam ciresele fara samburi, miezul...
Desert inghetata cu ciocolata si mango
Intr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele condensat, mango si ciocolata taiata cubulete. Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam...
Desert inghetata cu fistic
Intr-o cratita, turnam laptele, adaugam zaharul, amidonul, amestecam si punem pe foc, mixand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca. Mixam frisca impreuna cu crema de branza, adaugam esenta de migdale, crema de lapte si fisticul. Turnam...
Aperitiv omleta cu ciuperci
Ciupercile le spalam, le curatam, le taiem felii si le punem intr-o tigaie impreuna cu condimente dupa gust, 1 cana de apa, 2-3 linguri ulei de masline. Punem pe foc, amestecand ocazional pana ce scade lichidul, adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt. Amestecam si lasam sa se prajeasca...
Desert fursecuri cu ciocolata
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam ouale batute, untul moale taiat cubulete, untura, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se dauga ciocolata taiata bucati (care a stat in congelator 20 min). Incepem sa framantam un aluat omogen si putin lipicios,...
Desert inghetata cu menta si zmeura
Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si amestecam pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Intre timp,...
Ciuperci cu branzeturi
Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim cca 2-3 min, adaugam o cana de apa, condimente dupa gust, acoperim si lasam sa fiarba, amestecand...
Spanac pentru iarna
Intr-o oala, punem apa cu sare, la fiert. Intre timp, alegem spanacul de frunzele vestejite, ii rupem coditele, il spalam bine. Il oporim in apa clocotita, pentru cca. 2 min. Il scoatem intr-o strecuratoare si lasam sa se raceasca si sa se scurga de zeama. Cand s-a racit, il tocam...
Desert tarta cu cirese si nuca de cocos
Aluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute, esenta. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Invelim in folie si dam la...
Desert prajitura cu bulion
Foi -intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam, dupa care adaugam faina treptat, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios; invelim in folie alimentara si dam la frigider 30...
Desert tarta rustica cu piersici si cirese
Aluat -intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura. Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim...
Desert terina de clatite cu capsuni
Intr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase. Lasam 30 min, dupa care, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim...
Cirese pentru iarna
Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte. Adaugam palinca deasupra si...
Desert chec in 3 culori
Mixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine; trebuie sa rezulte o compozitie mai groasa ca smantana. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam...
Desert reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un praf de sare, pesmetul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina, pana rezulta...
Clatite cu branza si fructe
Intr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa (decat cel de caltite clasice). Se imparte in 2 si in fiecare adaugam cirese (spalate si fara...
Compot de capsuni
Intr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in borcane, adaugam bucati de lamai si o aspirina pisata. Adaugam siropul fierbine, inchidem cu...
Nectar de capsuni
Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, ii zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie Punem intr-o oala la...
Desert tort cu clatite si capsuni
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca lichida treptat si mixam pana ce rezulta o crema fina. Adaugam in fir subtire gelatina, pregatita conform...
Desert Alba ca zapada fara coacere
Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine,...
Aripioare de pui la gratar
Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare aripioara prin marinada si asezam intr-un bol, turnam marinada ramasa peste ele, acoperim cu folie...
Sandwich prajit
Feliile de paine le ungem cu unt. Asezam felii de salam, cascaval, castravetii, salata. Impachetam fiecare sandvis. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, cascavalul ras si condimente dupa gust. Trecem sandvisul prin amestecul de ou si prajim in ulei incalzit, cca. 2 min. Le...
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor in crusta de malai
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol, adaugam branza de vaci, telemeaua data prin razatoare, amestecam bine. Adaugam ouale, verdeturile tocate, grisul, condimente dupa gust. Amestecam bine, adaugand treptat faina pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Acoperim si...