Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut...
Pentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o...
Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...
Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se...
Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura alcoolica (eu am folosit whisky). Se amesteca toate ingredientele si se lasa deoparte 30-40 minute,...
Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta....
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea...
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet.
Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana...
Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din...
In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare...
Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa fiarba cateva minute pana face spume si incepe usor sa se caramelizeze. Se ia vasul de pe foc si se pune...
Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si...
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.
Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata...
Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem...
In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si...
Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam cate o lingura de faina,fulgi de cocos si lapte...
Pentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu unt punem compozitia de biscuiti. O distribuim uniform si apasam usor cu dosul unei linguri pentru a...
Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar...
Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam treptat branza peste ouale...
Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o...
Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In...
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la bezea. La amestecul rezultat adaugam vanilia, amestecam, adaugam iaurtul si amestecam usor de jos...
Facem biscuitii exact ca si la reteta de "Biscuiti simpli cu gem".
Ce incepem sa modificam la aceasta reteta este din momentul in care intindem aluatul. Il intindem putin mai gros decat la cealalta reteta. Maxim 1 cm grosime. Aici nu vom lipii 2 biscuiti, ci vom avea unul...
Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut putin cald, eu l-am incalzit pentru 30 secunde la cuptorul cu microunde.Ouale se pun batute ca pentru...
Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 1-2 minute. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Nucile si arahidele au fost prajite in prealabil, lasate sa se racesaca si rasnite. Se adauga la bezea nucile si arahidele prajite si rasnite si se amesteca usor cu o spatula....
Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa...
Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema....
Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava.
Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine...
Prajitura cu dovleac
Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut...
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura
Pentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o...
Guguluf de toamna cu dovleac si pere
Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se...
Crumble cu prune, nuca si melasa
Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura alcoolica (eu am folosit whisky). Se amesteca toate ingredientele si se lasa deoparte 30-40 minute,...
Briose Parkin
Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta....
Placinta rustica cu mac si branza
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea...
Prajitura cu piscoturi si piure de castane
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet. Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana...
Negresa cu branza si cirese
Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din...
Strudel cu branza si cirese
In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza. Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare...
Tango cu cirese
Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa fiarba cateva minute pana face spume si incepe usor sa se caramelizeze. Se ia vasul de pe foc si se pune...
Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale
Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si...
Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil. Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata...
Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni
Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de...
Melcisori cu nuca si Green Sugar
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem...
Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici
In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si...
Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni
Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam cate o lingura de faina,fulgi de cocos si lapte...
Cheesecake cu avocado si crema de fistic
Pentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu unt punem compozitia de biscuiti. O distribuim uniform si apasam usor cu dosul unei linguri pentru a...
Rulada bicolora cu frisca si capsuni
Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu...
Cinnamon Rolls
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar...
Chec umed cu branza si afine
Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt. Adaugam treptat branza peste ouale...
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas
Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o...
Cheesecake cu portocale
Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In...
Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la bezea. La amestecul rezultat adaugam vanilia, amestecam, adaugam iaurtul si amestecam usor de jos...
Biscuiti simpli cu seminte
Facem biscuitii exact ca si la reteta de "Biscuiti simpli cu gem". Ce incepem sa modificam la aceasta reteta este din momentul in care intindem aluatul. Il intindem putin mai gros decat la cealalta reteta. Maxim 1 cm grosime. Aici nu vom lipii 2 biscuiti, ci vom avea unul...
Biscuiti simpli cu gem
Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30...
Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut putin cald, eu l-am incalzit pentru 30 secunde la cuptorul cu microunde.Ouale se pun batute ca pentru...
Prajitura cu nuca si arahide si crema cu piure de castane
Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 1-2 minute. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Nucile si arahidele au fost prajite in prealabil, lasate sa se racesaca si rasnite. Se adauga la bezea nucile si arahidele prajite si rasnite si se amesteca usor cu o spatula....
Prajitura cu mousse de mere
Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa...
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema....
Tort cu jeleu de capsuni
Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava. Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine...