Briose Parkin

de simona72 in Prajituri, 20 Aug 2015 | 4996 vizualizari

 

In original, "Prajitura Parkin", este de fapt o prajitura care provine din Anglia, mai precis de undeva din nord. Reteta m-a incantat in primul rand pentru ingrediente, adica, am achizitionat un borcan de melasa si am vrut musai o prajitura la care sa o folosesc. In plus, este o prajitura usoara, plina de arome, care se mentine zile bune si care poate fi servita cu placere alaturi de cafea... Inspiratie mi-a fost James Martin.

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 100 g melasa
  • 100 g miere sau sirop agave
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • 70-80 gr fulgi de ovaz
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura ghimbir pudra
  • 1 lingura amestec de anason, nucsoara, cuisoare (eu am folosit doar nucsoara)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Parkin:

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta.

Intr-un bol se amesteca faina,fulgii de ovaz lasati intregi sau usor macinati, praful de copt, bicarbonatul si toate mirodeniile. Peste ingredientele uscate se adauga compozitia facuta anterior si se amesteca cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga ouale si se amesteca din nou pana la incorporare. Va rezulta o compozitie moale, ceva mai groasa ca si cea de clatite...Cu ajutorul unei linguri punem din compozitie in tava de briose cu hartie pentru briose. Umplem briosele pe treisferturi, lasand loc si pentru crestere. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade si lasam aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca complet, eventual le putem depozita in cutii metalice si le servim. 

TIPS-URI

1

ca si ingrediente principale la aceasta reteta sunt melasa, fulgii de ovaz si ghimbirul...restul mirodeniilor se pot pune in functie de preferinte

2

dupa James Martin prajitura se poate servi cu sirop si inghetata de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Parkin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lapte batut