Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul devine nisipos. Se adauga oul batut, se mixeaza pentru alte cateva...
Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacaua trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor....
Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in fir subtire. In vasul robotului(planetar am...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam. Adaugam uleiul, coaja si zeama de la o lamaie si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina,...
Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana la incorporarea completa a ingredientelor....
Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv: laptele dulce, iaurtul, uleiul, vanilia. Peste ingredientele umede se adauga cele uscate, se amesteca...
Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste firimituri punem galbenusul de ou si smantana. Mixam pentru alte cateva secunde pana aluatul se leaga si se...
Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga faina alba, faina de migdale si praful de...
Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la incorporare. Faina alba se amesteca cu faina de migdale, amidonul si praful de copt. Se adauga...
Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua. Se pune laptele cald(dar nu fierbinte) intr-un castron. Se adauga zaharul si drojdia, se amesteca...
Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate, adica grisul pentru inceput, se amesteca pana se incorporeaza complet, apoi se pune 1 lingura faina...
Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in...
Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare pana se spumeaza si isi tripleaza volumul. Se adauga in timpul mixarii, in fir subtire uleiul de cocos....
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga galbenusurile cate unul si se mixeaza dupa fiecare. La viteza mica se continua mixarea, se adauga...
Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se continua pana obtinem o bezea ferma. Se adauga apa rece, uleiul si se mixeaza dupa fiecare ingredient...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si indulcitorul pulbere si se adauga la spuma de albusuri. Se amesteca usor cu un tel sau o...
Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga lichiorul Amaretto peste ele.
Biscuitii se rup cu mana in bucati si mai mari si mai mici. Atat...
Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de...
Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html
Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta tarta se coace complet. Adica: se coace tarta cu hartie de copt cu bile pentru 30-35 minute, apoi se...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. La final se adauga faina, cacaua si praful de copt, se amesteca cu...
Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga treptat faina si se mixeaza cu paletele pentru framantat aluatul. In momentul in care...
Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am incercat sa-i dau o tenta mai rosie blatului, dar nu mi-a reusit foarte bine culoarea. Se pune aluatul...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La final se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie....
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In cuva masinii de paine se pune faina...
Pentru crusta : in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este necesar. Dupa ce adaugam galbenusul de ou,...
Pentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Se bat ouale cu sarea, se adauga uleiul, maiaua si apa infuzata cu...
Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga bananele bine zdrobite, facute piure, iaurtul si mirodeniile. Se amesteca cu mixerul la viteza mica...
Pentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se pun la hidratat cu putina apa calduta si coniac. Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si...
Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga. Daca mai este necesar, adaugati inca 20-30...
Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva pulsatii pentru un amestec uniform. Am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai dat cateva...
Desert tarta frangipane cu zmeura
Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul devine nisipos. Se adauga oul batut, se mixeaza pentru alte cateva...
Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura
Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacaua trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor....
Desert tort Ombre
Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in fir subtire. In vasul robotului(planetar am...
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam. Adaugam uleiul, coaja si zeama de la o lamaie si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina,...
Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta
Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana la incorporarea completa a ingredientelor....
Desert prajitura cu mere si mousse de caramel
Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv: laptele dulce, iaurtul, uleiul, vanilia. Peste ingredientele umede se adauga cele uscate, se amesteca...
Desert tarta cu matcha si lamaie
Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste firimituri punem galbenusul de ou si smantana. Mixam pentru alte cateva secunde pana aluatul se leaga si se...
Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie
Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga faina alba, faina de migdale si praful de...
Desert tarta Raffaello
Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la incorporare. Faina alba se amesteca cu faina de migdale, amidonul si praful de copt. Se adauga...
Desert cornuri cu crema de patiserie
Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua. Se pune laptele cald(dar nu fierbinte) intr-un castron. Se adauga zaharul si drojdia, se amesteca...
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate, adica grisul pentru inceput, se amesteca pana se incorporeaza complet, apoi se pune 1 lingura faina...
Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide
Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in...
Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni
Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare pana se spumeaza si isi tripleaza volumul. Se adauga in timpul mixarii, in fir subtire uleiul de cocos....
Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga galbenusurile cate unul si se mixeaza dupa fiecare. La viteza mica se continua mixarea, se adauga...
Desert tort cu mousse de mango si ciocolata
Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se continua pana obtinem o bezea ferma. Se adauga apa rece, uleiul si se mixeaza dupa fiecare ingredient...
Desert amandine
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si indulcitorul pulbere si se adauga la spuma de albusuri. Se amesteca usor cu un tel sau o...
Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale
Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga lichiorul Amaretto peste ele. Biscuitii se rup cu mana in bucati si mai mari si mai mici. Atat...
Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci
Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de...
Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure
Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta tarta se coace complet. Adica: se coace tarta cu hartie de copt cu bile pentru 30-35 minute, apoi se...
Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. La final se adauga faina, cacaua si praful de copt, se amesteca cu...
Raffaello home edition
Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga treptat faina si se mixeaza cu paletele pentru framantat aluatul. In momentul in care...
Desert tort cu crema de vanilie si zmeura
Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am incercat sa-i dau o tenta mai rosie blatului, dar nu mi-a reusit foarte bine culoarea. Se pune aluatul...
Desert tort Diplomat
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La final se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie....
Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In cuva masinii de paine se pune faina...
Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Pentru crusta : in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este necesar. Dupa ce adaugam galbenusul de ou,...
Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie
Pentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Se bat ouale cu sarea, se adauga uleiul, maiaua si apa infuzata cu...
Desert banana bread cu afine si ciocolata cu menta
Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga bananele bine zdrobite, facute piure, iaurtul si mirodeniile. Se amesteca cu mixerul la viteza mica...
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Pentru blat: se aleg doua tavi mai mici sau una mai mare, care se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mici. Caisele uscate se taie marunt si se pun la hidratat cu putina apa calduta si coniac. Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si...
Desert prajitura cu bulion
Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga. Daca mai este necesar, adaugati inca 20-30...
Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva pulsatii pentru un amestec uniform. Am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai dat cateva...