Prajitura este una delicioasa. Am facut un blat cu nuci, apoi un strat de ciocolata neagra, nuci prajite si o crema din frisca, mascarpone si piure de castane. In continuare urmariti cantitatile si modul de preparare.
Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer. Aluatul se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca usor(trebuie sa fie caldut aluatul), se inlatura hartia de copt si se pune blatul pe o tava pe care am pus alta hartie de copt. Se topeste 100 gr ciocolata neagra topita pe baie de aburi si se intinde imediat peste blat. Peste ciocolata punem nucile prajite si tocate grosier.
Pentru crema: se mixeaza smantana pentru frisca cu 1-2 linguri indulcitor pulbere. Adaugam indulcitor ata cat dorim sa fie de dulce crema, dupa gustul fiecaruia… Cand frisca capata consistenta se adauga mascarnonele. Se mixeaza pana la incorporare. La final adaugam si piure-ul de castane. Mixam pana toate ingredientele sunt amestecate complet. Ca sa ne fie mai usor putem sa asamblam prajiura intr-o tava cu marginile detasabile. Crema se pune peste blatul cu ciocolata si nuci. Se niveleaza crema intr-un strat uniform peste blat. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Pentru decor: se pune ciocolata taiata in bucati intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune bolul pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata este topita. Se decoreaza prajitura cu acest toping. Se rade putina ciocolata neagra pentru un decor si mai frumos. Se portioneaza si se serveste.