Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

de simona72 in Torturi, 28 Mar 2019 | 3437 vizualizari

 

Blat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua intregi+3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar brut Sano Vita
  • 30 gr migdale sano Vita
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 3 linguri ulei lichid de cocos Sano Vita
  • Pentru crema:
  • 1 conserva lapte de cocos 400 ml Sano Vita
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr zahar alb
  • Pentru decor:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • Capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni:

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare pana se spumeaza si isi tripleaza volumul. Se adauga in timpul mixarii, in fir subtire uleiul de cocos. Se adauga esenta de migdale, faina alba, migdalele macinate foarte fin si praful de copt. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporarea ingredientelor, nu mai mult. Se pune aluatul intr-o tava de guguluf unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca blatul pana este caldut, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se pune laptele de cocos, zaharul si amidonul intr-o craticioara cu fund dublu. Se amesteca cu un tel tip para pana amidonul se desface. Se pune pe foc, se amesteca constant cu telul si se lasa pana crema incepe sa se ingroase si se aseamana cu o budinca. Se pune folie alimentara peste crema, se da la frigider sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit se scoate din frigider si se mixeaza. Se adauga mascarponele treptat si se mixeaza.

Se taie blatul racit in doua pe orizontala. Se pune prima bucata de blat la baza unui platou. Peste blat se pune un strat de crema, peste crema se pun felii de capsuni, alt strat de crema si cel de-al doilea blat. Se inbraca tortul intr-un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos. Se preseaza usor cu mana pentru a se lipii cat mai bine fulgii de cocos. Se decoreaza cu jumatati de capsuni. Se da tortul la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita