Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

de simona72 in Dulciuri, 16 Mai 2019 | 5586 vizualizari

 

Ei bine, aceasta este varianta mai light a papanasilor prajiti. Eu ii gasesc pe acestia ca seamana foarte bine cu galustele cu prune sau gombitii.  
Eu ii gasesc mai pufosi si se gatesc mai usor si mai rapid ca si galustele.  Merita sa incercati si varianta asta de papanasi sau galuste, sau cum vreti voi sa le spuneti…
"retete pentru mese in familie" 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza dulce de vaci (de la Lidl am folosit eu)
  • 3 linguri zahar alb
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 150 gr griș
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 1-2 linguri faina alba
  • Pentru rumenit:
  • 100 gr pesmet 3 linguri zahar brut
  • ½ lingurita scortisoara
  • Pentru servit:
  • Siropul sau toping-ul preferat
  • Smantana sau iaurt gras grecesc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci:

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate, adica grisul pentru inceput, se amesteca pana se incorporeaza complet, apoi se pune 1 lingura faina si bicarbonat. Se amesteca iar, daca aluatul nu este bine legat, se mai adauga inca 1 lingura faina. Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute (grisul va absorbi din umiditate).

Intre timp putem sa pregatim pesmetul: intr-o tigaie teflonata se pune pesmetul. Daca vreti, puteti sa puneti 1-2 linguri ulei sau unt. Eu prefer simplu, fara pic de grasime. La foc mic se prajeste pesmetul, se amesteca constant pana devine rumen. La final se adauga zaharul si scortisoara. Zahar se adauga in functie de cat de dulce doriti. Pentru ca eu am folosit si un toping, nu am indulcit foarte tare pesmetul.

Se pune la fiert o oala cu multa apa si 1 lingurita sare.

Cu mainile umede si cu o lingurita se ia din aluat si se formeaza bilute. Cand apa clocoteste, se pun papanasii in apa. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, se lasa sa fiarba 5 minute la flacara mica si cu capacul pus pe jumatate. Se scot cu o spumiera pe o tava. Imediat dupa ce au fost scosi se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi sau reci, cu sirop sau toping, cu smantana sau iaurt gras grecesc. La fel de buni sunt si daca-i serviti simpli, depinde de gustul fiecaruia. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale