_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI249
Retete

Cozonacei cu prune uscate si banane

In Dulciuri la 7 Apr 2014

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar. 2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min. 3. Adauga in compozitie bananele...

Chifle cu ciuperci si masline

In Piine la 7 Apr 2014

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna...

Painici cu sos de rosii si gogosari

In Piine la 7 Apr 2014

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia ajutandu-ne de degete. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de...

Cozonac pufos de post

In Dulciuri la 2 Apr 2014

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 10-15 minute intr-un loc cald, lipsit de curenti. 2. Punem pudra de portocale in sirop si punem vasul la...

Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

In Mancaruri de post la 24 Mar 2014

Blat  1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius. 2. Topim ciocolata pe bain marie. 3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele. 4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine.  5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu...

Tort cu crema de lapte

In Torturi la 17 Mar 2014

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adauhgam uleiul si mai mixam un minut. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de...

Chec aromat, de post

In Mancaruri de post la 12 Mar 2014

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius. 2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara)  intr-un bol si amesteca-le. 3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un...

Desert cei mai pufosi mucenici de post

In Mancaruri de post la 9 Mar 2014

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2. Turnam restul de apa, zaharul si pudra de portocale in compozitie si framantam.  3. Presaram...

Budinca de orez cu bezea

In Dulciuri la 6 Mar 2014

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa nu dea in foc, insa nu invartim decat daca este absolut necesar. Din momentul in care incepe sa...

Tort cu crema de capsune si frisca

In Torturi la 28 Feb 2014

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 2 lg de zahar pana cand isi maresc de 2-3 ori volumul si se deschid la culoare, adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. 4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de...

Paste de casa, cu ou si urzici

In Paste la 27 Feb 2014

1. Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc, punem oul, piureul de urzici si sarea si incepem sa framantam pana cand obtinem o bila compacta de aluat, iar acesta nu se mai lipeste de blatul de lucru. 2. Il lasam 30 de minutesa se odihneasca, acoperit cu un prosop. 3. Intindem...

Prajitura cu biscuiti si mar

In Prajituri la 26 Feb 2014

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma cu 2 lg de zahar, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare. 4.Mixam albusurile cu praful de sare pana cand spuma formeazaa creste moi. Adaugam restul de zahar si mixam...

Fursecuri cu crema de ciocolata si scortisoara

In Dulciuri la 25 Feb 2014

1. Punem 400 de grame de faina intr-un bol, adaugam restul ingredientelor si framantam. Adaugam pe parcurs faina ramasa si framantam energic timp de 5-10 minute. 2. Impartim aluatul in doua, apoi formam cate un cilindru din care taiem bucati cat de cat egale. 3. Formam bilute, pe care le...

Bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 20 Feb 2014

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi. 2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari. 3. Inglobam...

Rulada de carne cu legume, in cetina de brad

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2014

1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi. 2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile. 3. Scoatem muschiul din vin, il...

Invartite cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2014

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute....

Tort cu caramel si crema de branza

In Torturi la 13 Feb 2014

Pentru sir opul de caramel , punem zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta fara sa amestecam. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam la fiert inca 1-2 minute...

Mini clatite cu pudra de roscove

In Dulciuri la 11 Feb 2014

1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare. 2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare. 3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine....

Cartofi taranesti cu sos vedeta

In Mancaruri de post la 7 Feb 2014

 1. Cartofii curatati de coaja, spalati, taiati in 4  si spalati din nou se pun la scurs, apoi se amesteca cu ulei, sare si condimente. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pana cand se rumenesc.   2. Sosul...

Chec cu caramel

In Prajituri la 6 Feb 2014

1. Mai intai preparam  siropul de caramel , punand zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta, invartind din cand in cand. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam...

Lamingtons - Prajitura tavalita

In Prajituri la 4 Feb 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut. 4. Separat batem albusurile spuma cu praful de...

Tort cu cafea

In Torturi la 30 Ian 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar...

Salata cu legume, ciuperci si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2014

1. Decojim cartofii fierti si morcovul. 2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii. 3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie. 4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda ), asezonam cu sare si amestecam. 5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o...

Aperitive cu porumb si telemea

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2014

Biscuiti: 1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine. 2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (~5 min). 3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider...

Cea mai pufoasa paine

In Piine la 23 Ian 2014

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine cu mana, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute....

Chec cu lamaie si caramel

In Prajituri la 20 Ian 2014

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul. 3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine. 4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de...

Mini torturi cu crema de cappuccino

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190  grade celsius. 2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare. 3. Se adauga uleiul si se mixeaza un minut, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si scortisoara, mixam bine.  4. Adaugam...

Paine alba cu maia

In Piine la 15 Ian 2014

1.  Scoatem maiaua la temperatura camerei cu 2 ore inainte de a framanta, punem 2 linguri de faina peste ea amestecam, si o lasam sa creasca. 2. Punem 900 g de faina intr-un vas, punem maiaua, apa calda si zaharul si framantam. Treptat adaugam restul de faina si sarea. Framantam pana cand...

Biscuiti cu lapte, Nesquick si crema de branza

In Dulciuri la 15 Ian 2014

1. Intr-un vas amestecam 350 g faina cu cacaoa, Nesquick-ul si zaharul tos. 2. Adaugam in vas ingredientele lichide: laptele, oul batut, uleiul de palmier (incalzit cat sa devina lichid) si bicarbonatul stins cu otet. 3. Framantam bine compozitia incorporand restul de faina putin cate putin,...

Tort "palarie", cu portocale si ciocolata

In Torturi la 10 Ian 2014

  Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu  60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si capata volum. Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute apoi apa si mixam inca 1 minut. 4. Albusurile le mixam...

Afisate 91 - 120 din 342 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]