1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.
2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile.
3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.
4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu un ciocan pentru snitele.
5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.
6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper.
7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta.
8. Punem fasiile de morcov.
9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3 din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra punem cascavalul ramas.
10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o legam din nou.
11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu.
12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190ᵒC pentru o ora, o ora si 10 min.
13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi bagam rulada in frigider pana in momentul servirii.
S-aveti pofta!
1
Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.
2
Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.