Paste de casa, cu ou si urzici

de _Alina_ in Paste, 27 Feb 2014 | 4059 vizualizari

 

O combinatie inedita!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau (+ extra pentru intins)
  • 200 g piure de urzici
  • 1 ou mare (L)
  • 1/4 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa, cu ou si urzici:

1. Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc, punem oul, piureul de urzici si sarea si incepem sa framantam pana cand obtinem o bila compacta de aluat, iar acesta nu se mai lipeste de blatul de lucru.

2. Il lasam 30 de minutesa se odihneasca, acoperit cu un prosop.

3. Intindem aluatul cat putem de bine apoi il taiem fasii, sau il intindem, presaram faina pe el, rulam si taiem. Eu n-am aparat de facut paste asa ca am facut cu unul mai nonconformist :))  o rigla si un taietor de pizza.

4. Intindem pastele si le lasam la uscat pe un prosop de bumbac.

Eu n-am avut rabdare asa ca imediat ce le-am terminat le-am dat drumul in apa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa, cu ou si urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Renataedina 1

02.03.2014, 15:57

Delicioase

Cocktail_of_Senses 1

05.03.2014, 09:59

Arata demential! Pana acum nu m-am incumetat sa fac paste in casa, dar cu siguranta voi incerca!

LidiaChivu 1

20.03.2014, 10:44

O idee de sezon!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste de casa, cu hribi si bacon