1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.
2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.
3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. Eu am vrut sa le fac in forma de inima, insa fii-miu si-a dorit cauciucuri :))) asa ca am facut si "cauciucuri".
5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.
Daca le faceti sub forma de cosulete, pardon de cauciucuri :)) le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap. Ai mei copii le-au vrut cu dulceata de prune (de parca n-ar fi destul de dulci si simple:), iar eu nu m-am opus. :)
1
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.
2
Vasul folosit ( de sticla sau inox) trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.
3
In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.
4
Ca sa ajunga la consistna dorita, dati nuca de cocos prin rasnita de cafea.