Cea mai pufoasa paine

de _Alina_ in Piine, 23 Ian 2014 | 6241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 30 g drojdie proaspata (budafok am folosit eu)
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 60 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai pufoasa paine:

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine cu mana, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.

2.  Cand maiaua a crescut punem restul de apa si framantam energic, pana incorporam toata faina.
3.  Turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit o ora - o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.

4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua tapetam blatul de lucru cu faina ramasa si modelam doua paini. Le punem in tavi tapetate cu hartie de copt, le crestam si le lasam acoperite cu un prosop la dospit (10 min).
5. Introducem painile in cuptorul princalzit la 190 grade celsius pentru 45-55 minute, pe raftul din mijloc. Totodata punem in cuptor, jos, un vas cu apa, pentru ca painea sa nu se usuce.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai pufoasa paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio