Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand e iarna fii-mea imi roade urechile saptamanal sa prestez aceasta salata. :)) E o reteta simpla si rapida, pe care am invatat-o de la cumnata mea acum muuulti ani. :) Imi place ca nu-i deloc sofisticata. O sa ziceti ca-s comoda, dar uneori chiar n-am chef sa toc totul ca la salata boeuf, in plus asa o face cumnata mea asa ca nu ma abat de la tehica ei. :))
1. Decojim cartofii fierti si morcovul.
2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii.
3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie.
4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda), asezonam cu sare si amestecam.
5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o tocam marunt. Le adaugam in compozitie si amestecam bine.
Simplu si rapid!
1
Cartofii si morcovul au fost fierti in coaja.
2
In locul ghebelor puteti folosi mazare.
3
Puteti foarte bine sa folositi patrunjel verde (1/2 legatura), ii da prospetime salatei.
4
Daca doriti sa fie mai dietetica, puteti folosi doar o lingura de maioneza amestecata cu iaurt degresat.