Ce buna este si ce-mi place ciorba de varza.
De data aceasta am facut-o cu un carnat cu varza, afumat si fabricat in regiunea franceza Jura.
Binenteles ca puteti pune carnatul dorit.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/supa-de-varza-cu-carnat-afumat.html
Se indeparteaza primele foi de varza.
Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit .
Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele.
Reveniti impreuna, puneti varza, boia de ardei, 1 foaie de dafin, sare, piper si cimbru uscat.
Sotati impreuna 5 minute.
Puneti cartofii curatati si taiati in 4 sau 6.
Se acopera varza cu apa clocotita , se pune concentratul de rosii si Kube-ul de legume. Amestecati.
Gatiti 30 de minute la oala sub presiune (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati de sare si piper si daca varza este gatita.
Este gata.
Serviti fierbinte cu 1 lingura de smantana si mamaliga.