Ne plac tare mult gustarile acestea simple cu dovlecei sau zucchini si le preparam in orice anotimp.
Crustele sunt diverse, fie din pesmet cu parmezan, fie din fulgi de porumb, sau doar din oua cu faina, iar de servit ii servim cu sosuri: de iaurt cu usturoi, de rosii, sau ca in cazul de fată de ardei iuti.
Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.
Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.
Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.
Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.
Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.
Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.
Sunt buni atat calzi cat si reci.