Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 12233 vizualizari

 

Este una dintre retetele noastre preferate de checsuri de Craciun.Va servim cu mare drag:).

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 300 gr.zahar pudra
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 450 gr. migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun:

Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider.

In restul compozitiei se adauga migdalele macinate,coaja rasa de la o lamaie  si 2 lingurite cu scortisoara.

Aluatul se intinde cu sucitorul, circa 1/2 cm grosime si cu forma de stelute se pregatesc pentru copt.

Pe o tava unsa bine sau cu hartie de copt se pun stelutele una langa alta.

Se ia compozitia de la frigider si se orneaza stelutele desupra.

Apoi se adauga tava la cuptor la 160° pentru circa 20 de minute.

Se scot ,se lasa la racit iar apoi se adauga in doza de fursecuri de Craciun unde se pastreaza pana in seara de Ajun.Daca rezistati=))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Cris2711 1

13.12.2015, 21:19

chiar acum pap

TomaMihaela 1

20.12.2017, 17:15

Mie mi a iesit cam moale aluatul, asa trebuie? nu stiu cum o sa reusesc sa la intind cu sucitorul

Cris2711 1

20.12.2017, 18:58

E ok ca e mai moale,de aceea se tine aluatul la frigider pana inainte de a se intinde cu sucitorul.Putina faina pe masa de lucru.Spor.Iar cand sunt gata,neaparat in cutie cu capac.Altfel se intaresc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)