In zona unde am locuit timp de 6 ani este specific ca de Craciun sa nu lipseasca faimoasele Zeppole si eu nu am asteptat sa vina Craciunul ca sa le fac.
Cum le scoteam din tigaie cum le devorau tigrisorii mei.
Foarte usor si foarte delicios.
Spalam cartofii si ii punem la fiert pana ce acestia sunt fierti destul de bine.
Odata fierti curatam coaja si ii pasam ca la piure.
Intr-un recipient cu apa calduta dizolvam drojdia.
Intr-un vas unde vom framanta adaugam faina si facem in mijloc o gaura unde adaugam cartofii pasati ,sarea si drojdia dizolvata si incepem sa framantam.
Daca aluatul vi se pare prea moale mai adaugati faina dar atentie aluatul nu trebuie sa fie exagerat de tare.
Lasam cel putin 2 ore la dospit la loc caldut .
Odata aluatul dospit incepem sa formam zeppolele.
Incepem sa facem cercuri si le mai lasam circa 15 min la dospit.
Intr-o tigaie cu bordurile inalte adaum ulei si lasam sa se incalzeasca .
Este necesar 1 litru ca zeppolele sa se scufunde.
Adaugam zeppolele in uleiul incalzit la maxim si ele nu trebuie sa stea mult 1minut pe o parte si 1 pe cealalta.
Se scot si se lasa intr-o sita acoperita cu hartie de bucatarie ca sa poata absorbi uleiul.
Se consuma calde si merg perfect cu un salam de casa sau cu cascaval afumat
Pofta buna !