Zacusca este preferata noastra si de aceea o fac in fiecare an pentru ca stiu cum va fi devorata;)Este foarte buna in post!
Vinetele se coc bine in cuptor sau pe plita.Se lasa la scurs pentru 1 ora .
Intre timp se pregateste un ceaun de fonta in care punem uleiul si ceapa tocata marunt in robotul de bucatarie.Lasam sa se calesca pana ceapa va devenii sticloasa.Morcovul dat si el pe razatoarea mica sau in robot se adauga peste ceapa pentru a-l cali 10 minute.
Vinetele bine scurse le tocam marunt si le adaugam in ceaun,impreuna cu ardeiul gogosar tocat in robot.Mestecam continuu pentru a nu se prinde(avantajul ceaunului de fonta a fost ca nu s-a prins deloc,fiind si focul foarte mic).Potrivim de sare,punem boabele de piper si foile de dafin,apoi punem si pasta de tomate.
Eu le-am dat la cuptor sa scada pentru 1 ora si 30 minute.Cand este foarte bine fiarta si uleiul a iesit deasupra scoatem din cuptor si umplem borcanele cat timp zacusca este fierbinte..
Sterilizam borcanele in cuptor si le punem intre paturi pana a doua zi pentru a se raci treptat.
Va servesc cu o feliuta!