Zacusca de vinete

de Moni_alex in Zacusca, 27 Sep 2015 | 4050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 1 litru suc de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 400-450 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa.

Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am maruntit cu o lingura de lemn.

Intr-o cratita incapatoare se pun pe rand ceapa, morcovii, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si se fierb la foc potrivit 15-20 minute.Se adauga sucul de rosii si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic.

Se pune zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate, se pun capacele si le sterilizam in cuptorul preincalzit aproximativ o ora la foc foarte mic.

In tava aragazului odata cu borcanele am pus si apa calduta pentru a evita plesnirea borcanelor.

Nu se mai deschide usa cuptorului dupa ce am pus borcanele si dupa ce se opreste focul se lasa in cuptor pana a doua zi, cand se scot si le punem in camara.

Delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti picanta, puteti adauga ardei iute taiat bucatele mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete