Zacusca de dovlecei cu morcov

de iry-gabriela in Zacusca, 17 Iul 2012 | 12135 vizualizari

 

....am cautat o reteta de zacusca pentru bolnavi de diabet si ma bucur mult ca am gasit ,profitand de ocazie sa o prezint cu gandul ca va fi luata in seama ,pentru ca este foarte usor de preparat si foarte gustoasa!o iubesc mult pe,, doamna mea,,si as face orice sa pot gasi cat mai mule retete pentru diabetici,va pup !

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 4 kg de dovlecei,
  • 500ml ulei,
  • 1 kg de morcov,
  • 1 kg ceapa,
  • 3/4 bulion dintr-un borcan de 800,
  • sare,piper alb,
  • foi dafin si oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu morcov:

pentru inceput  curatam ceapa ,o spalam si apoi o taiem marunt.  

apoi spalam mocovul si il dam pe razatoarea mica.   

iar dovleceii ii curatam de coaja apoi ii taiem in doua si le scoatem semintele,dupa care ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.    

pregatim o oala destul de incapatoare in care adaugam uleiul,sare,pieper,foi dafin si oregano dupa gust si o punem pe foc pana se incinge bine uleiul.   

cand uleiul s-a incins adaugam ceapa si morcovul pe care le lasam sa se caleasca bine.   

apoi adaugam dovleceii rasi si  mai adaugam condimente daca mai este nevoie.   

lasam sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand.    

pentru ca dovleceii vor lasa un pic de zeama ,vom lasa sa fiarba pana scade zeama si apoi adaugam bulionul.

din momentul in care  adaugam bulionul mai lasam zacusca la fiert doar pana incepe sa se ridice ulei la suprafata.  

asezam in borcane si le dam la cuptor bine incalzit cam 30 de minute,lasandu-le sa se raceasca tot in cuptor,dupa care se pot depozita in camara .   

eu am scapat un pic mai mult  piper si mi-a iesit usor picanta dar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

rena 1

05.08.2013, 16:55

am puso deja pe foc sa vedem ce iese

iry-gabriela 1

05.08.2013, 22:06

claudia ,sper sa iti placa

iry-gabriela 1

05.08.2013, 22:07

rena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu ciuperci