Zacusca cu ciuperci dietetica

de Bunica in Zacusca, 1 Sep 2011 | 11300 vizualizari

 

Aceasta reteta de Zacusca cu ciuperci este facuta cu toate legumele fierte.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ceapa
  • 1 kg. gogosar
  • 1 kg. ciuperci
  • 2 kg. rosii
  • sare, piper boabe
  • 1 ardei iute (tocat marunt)
  • 200 ml. ulei 
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci dietetica:

Se curata ceapa, ardeiul, ciupercile si se maruntesc cu blenderul.

Ceapa se pune intr-o cratita cu putina apa la fiert.

Cand ceapa este sticloasa , se adauga gogosarul, apoi ciupercile si se lasa la fiert.

Se adauga rosiile, care au fost si ele maruntite. Se fierbe pana scade apa, amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde .

Cand totul a scazut si s-a ingrosat se adauga uleiul, sare, piperul , foaia de dafin si ardeiul iute lasandu-se sa mai fiarba 10-15 minute.

Se pune in borcane fierbinte, se capseaza si se da da la cuptor pentru 20 minute.

TIPS-URI

1

Prefer zacusca , cu ingredientele fierte.

2

Sarea si piperul se pun dupa gust.

3

Se poate pune la fiert si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci dietetica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci