Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

de simona72 in Slow Cooker, 10 Oct 2018 | 4559 vizualizari

 

Zacusca asta e de vis! Am venit sa vo impartasesc si voua, poate va inspira pe viitor. In primul rand va spun ca am facut-o la slow cooker-ul Crock-Pot. Comparativ cu metodele traditionale, gatirea lenta, la o temperatura relativ scazuta, presupune mentinerea in intregime a nutrientilor din mancare. In felul asta scapam si de amestecatul constant in oala cu zacusca, dar si de arsura de pe fundul oalei.
Cat despre ciuperci, ele sunt favoritele mele, galbiorii si craitele sau buretele domnesc, cum mai este cunoscut. Ce este deosebit la ele? Sunt minunate! Au o aroma deosebita, inconfundabila, care dau o savoare deosebita. Am facut si in alt an, dar atunci am facut o greseala. Am tocat la robot ciupercile. Zacusca a iesit foarte zemoasa, consistenta nu a fost cea dorita, iar gustul ciupercilor nu a fost cel pe care-l asteptam. Deci, de data asta ciupercile le-am taiat din cutit, atat cat am putut eu de marunt. Pentru ca in momentul cand le-am cules nu am avut timp sa fac zacusca, le-am congelat. Le-am curatat foarte bine inainte, de toate impuritatile/resturile de pamant, le-am vidat si le-am pus la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori
  • 1 kg craite
  • 600-650 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg ceapa alba
  • 2 kg ardei capia
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 3-4 foi de dafin
  • 4 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot:

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau prin masina de tocat carne.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai mare sau intr-o craticioara. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa. Ceapa calita in ulei se transfera in vasul aparatului Croock-Pot. Se adauga ardeii capia tocati si ciupercile pe care le-am taiat marunt din cutit. Se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn. Se pune capac(eu l-am invelit intr-un prosop de bucatarie), se seteaza aparatul pe functia high timp de 3 ore. Dupa expirarea timpului, se adauga sarea, piperul, frunzele de dafin si bulionul. Se amesteca, se pune capacul invelit in prosop, se seteaza din nou aparatul pentru inca 2,5-3 ore.

Se sterilizeaza borcanele, se pune zacusca fierbinte in borcane, se infileteaza cu capace si se acopera cu o patura pentru 2 zile. Se depoziteaza in camara.

Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

Prosopul de bucatarie este pentru a evita scurgerea aburilor care se formeaza pe capac, in mancare. In felul acesta se reduce timpul de fierbere.

2

Uleiul se aduna a suprafata exact ca si la zacusca facuta pe aragaz. In felul acesta puteti sa va orientati cat timp este necesar sa fierbeti zacusca.

3

In modul acesta de gatire lenta, legumele isi pastreaza fiecare in parte aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L