Yakitori - frigarui japoneze

de Mitinita in Pui, 29 Ian 2012 | 8085 vizualizari

 

Fiindca am vazut ca azi gatim asiatic,hop si eu cu ceva usor. Da cineva un pahar de sake?

Yakitori este un fel de mancare din Japonia, yaki inseamna facut pe gratar si tori carne de pui. O varianta mai ciudata este cea facuta numai din piele de pui, se pare ca e buna ptr creier.

Am folosit gratarul electric.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui ,dezosat
  • 2 cepe verzi
  • sos de soia
  • miere de albine
  • optional: mirin,sake,catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakitori - frigarui japoneze:

 

Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.

Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.

Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.

Se amesteca mierea si sosul de soia si se ung frigaruile cu acest amestec.

Se preincalzeste gratarul si se aseaza frigaruile. Se ung din cand in cand cu sosul si se intorc pe cealalta parte cand s-au rumenit.

Se servesc cu orez alb simplu si se orneaza cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakitori - frigarui japoneze" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki