White Cake

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 7159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 375 g faina ,
  • 120 g unt,
  • 4 linguri zahar pudra,
  • 2 oua,
  • 1 1/2 lingura(rasa) cu amoniac dizolvat in 6 linguri lapte caldut.
  • Pentru crema:
  • 670 ml lapte ,
  • 70g amidon alimentar,
  • 80g zahar tos,
  • 70g ciocolata alba ,
  • 170g unt,
  • 100g zahar pudra,
  • 50 g nuca de cocos ,
  • 1 borcan compot visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA White Cake:

Foile:

Framantam toate ingredientele pentru foi si impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem foile pe dosul unei tavi, pe hartie de copt, le dam la cuptor cca 10 minute si le lasam la racit.

Crema:

Punem intr-un bol 100 ml lapte din cantitatea totala. Adaugam amidonul si 80 g zahar tos si amestecam pana la omogenizare. Restul de lapte, impreuna cu untul, zaharul pudra si ciocolata le punem la fiert. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugam amestecul de amidon si amestecam pana se ingroasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se incorporeaza tot. Lasam crema la racit.

Punem prima foaie, 1/2 din crema, asezam visine scurse bine, punem a doua foaie, restul de crema, visine scurse si ultima  foaie.

Pudram prajitura cu zahar pudra si o tinem la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "White Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, un deliciu dulce-acrisor