A venit vremea sa punem la pastrare fructele pentru prajituri,la congelator sau conserve in camara.Sa ne asiguram ca vor fi suficiente incat sa prajiturim toata iarna,fara a ne lipsi de savoarea fructelor.De data aceasta am pregatit visinele,care sunt foarte bune pentru prajituri,asa folosesc si fructele si siropul pentru jeleu.
Am folosit 3 kg de visine cu samburi,Nu le-am cantarit dupa ce am scos samburii.
Borcanele se spala foarte bine si se usuca.
Visinele se spala si se scot samburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa pana a doua zi.Se mai amesteca din cand in cand pentru ca sa se dizolve zaharul si sa lase sirop.
Se pun visinele in borcanele pregatite si se umplu su siropul lasat.Se pune in fiecare borcan cate o aspirina,se inchid bine borcanele si se pun in camara.
Imi place sa folosesc visinele conservate in felul acesta pentru prajituri,isi pastreaza foarte bine gustul si pot sa folosesc si siropul.
Pofta buna....mai la iarna!!!!