Vinete umplute (Yang Qiezi)

de nico15 in Porc, 1 Sep 2011 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 100 g de carne de crevete
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura vin alb sec
  • 1-2 linguri otet de orez
  • 1 lingura ilei de susan
  • ½ lingurita de sare si ½ de lingurita de piper
  • 16-18 felii de vanata taiate subtiri
  • ceapa verde
  • mazare
  • 3-4 morcovi
  • curry
  • zahar
  • unt  
  • Aluat pentru a trece vinetele:
  • 4 linguri de amidon
  • 3 linguri de faina
  • 2-3 oua
  • ½ de lingurita praf de copt
  • 3 linguri de bere  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute (Yang Qiezi):

Procedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine.

Separat pregatim aluatul combinand toate ingredientele pana va iesi un aluat ca de clatite, prin care ulterior vom da vinetele noastre.

Taiem vinata in felii subtiri si punem amestecul de carne pe o felie deasupra ca un sandvish adaugam cealalta rondea de vanata, aceasta o vom trece prin aluat si o vom pune la prajit in wokul incins in care am pus ulei in prealabil, se pun 2-3 bucati odata, dupa ce s-a prajit pe o parte se prajeste si pe cealalta parte, cand sunt prajite se scot pe servetele absorbante, pentru a se lasa toata grasimea, vor trebui bine tamponate.

Pregatim un piure din morcov, punem la fiert morcovii si cateva boabe de mazare, dupa ce sunt fiert se scot baby morcovii si mazarea.

Intr-un cub de unt se soteaza mazarea si baby morcovii si un fir de ceapa verde, se lasa in asteptare.

Ceilalti morcovi se paseaza la blender, se adauga sare si curry dupa care vom lua o tigaie si adaugam 1-2 cuburi de unt, punem o lingurita de zahar si adaugam morcovii pasati, lasam cateva minute si piureul nostru este gata. Se aranjeaaza si serveste ca in imaginea alaturata. Aceasta reteta am pregatit-o dupa ce am citit o minunata carte a lui Radu Baiesu, "Bucataria chinezeasca pe intelesul romanului", foarte interesanta carte.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute (Yang Qiezi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne şi legume de toamnă la cuptor