Vinete umplute, la cuptor

de mirela0911 in Pui, 25 Aug 2019 | 11526 vizualizari

 

Un pranz tare gustos si satios iar umplutura poate diferi in functie de gusturi, se pot prepara chiar si de post. Eu am ales umplutura cu piept de pui, miezul de la vinete, rosii, ardei .... legume de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc vinete potrivite
  • sare
  • ulei
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute, la cuptor:

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata.

Pieptul de pui se spala si se taie in fasiute mici. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca usor. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune peste carne si se amesteca. Se adauga sare pentru a se inmuia ceapa si se lasa sa se caleasca usor. Miezul de la vinete se taie marunt. Rosiile se oparesc usor pentru a indeparta pielita apoi se taie in cubulete. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Dupa ce s-a calit usor ceapa, se toarna cca 100 ml apa fierbinte si se pune miezul taiat de la vinete. Se amesteca si daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita tigaia, pana se inmoaie miezul de la vinete. 

Spre final se adauga rosiile si ardeiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba cateva minute tot amestecul. La final se adauga usturoiul taiat feliute si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.

Intr-un vas de yena se asaza jumatatile de vinete. Se umple fiecare jumatate cu sosul preparat inainte. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac (daca are vasul) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 45 de minute. Dupa ce au trecut minutele, se scoate din cuptor tava iar peste vinete se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se da din nou la cuptor, fara a se mai acoepri si se lasa pana se rumeneste usor cascavalul de deasupra. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In timpul gatirii se urmareste ca vinetele sa fie moi, sa intre cu usurinta furculita!

2

Se pot pregati vinete umplute si in varianta de post, renuntand la carne si cascaval!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor