Vinete umplute, la cuptor

de mirela0911 in Pui, 25 Aug 2019 | 10271 vizualizari

 

Un pranz tare gustos si satios iar umplutura poate diferi in functie de gusturi, se pot prepara chiar si de post. Eu am ales umplutura cu piept de pui, miezul de la vinete, rosii, ardei .... legume de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc vinete potrivite
  • sare
  • ulei
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute, la cuptor:

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata.

Pieptul de pui se spala si se taie in fasiute mici. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca usor. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune peste carne si se amesteca. Se adauga sare pentru a se inmuia ceapa si se lasa sa se caleasca usor. Miezul de la vinete se taie marunt. Rosiile se oparesc usor pentru a indeparta pielita apoi se taie in cubulete. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Dupa ce s-a calit usor ceapa, se toarna cca 100 ml apa fierbinte si se pune miezul taiat de la vinete. Se amesteca si daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita tigaia, pana se inmoaie miezul de la vinete. 

Spre final se adauga rosiile si ardeiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba cateva minute tot amestecul. La final se adauga usturoiul taiat feliute si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.

Intr-un vas de yena se asaza jumatatile de vinete. Se umple fiecare jumatate cu sosul preparat inainte. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac (daca are vasul) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 45 de minute. Dupa ce au trecut minutele, se scoate din cuptor tava iar peste vinete se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se da din nou la cuptor, fara a se mai acoepri si se lasa pana se rumeneste usor cascavalul de deasupra. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In timpul gatirii se urmareste ca vinetele sa fie moi, sa intre cu usurinta furculita!

2

Se pot pregati vinete umplute si in varianta de post, renuntand la carne si cascaval!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor