Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate

de Merisor in Mancaruri de legume, 1 Aug 2018 | 3403 vizualizari

 

Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult îmi plac!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei multicolori
  • 1 crenguță roșii cherry
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 400 ml smântână dulce de gătit
  • 200 g brânză cremoasă cu verdețuri
  • 200 g gorgonzola picantă
  • 250 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • piper alb, măcinat
  • nucșoară
  • sare
  • frunze proaspete de busuioc
  • crutoane pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate:

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.

Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Curățăm ardeii și îi tăiem în patru părți, apoi fiecare parte o tăiem pe jumătate, să fie cât de cât de mărimea rondelelor de dovlecei.

Încingem grillul, așezăm legumele pe el, câte încap și le lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc ușor, dar urmărim să nu se pătrundă prea mult.

Pentru sos, punem untul și uleiul la încins și călim ceapa împreună cu ciupercile bine scurse.

Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust, apoi le trecem prin blender.

Aducem smântâna la punctul de fierbere, apoi desfacem brânzeturile în ea, omogenizând bine compoziția și adăugăm ciupercile și ceapa trecute prin blender.

Punem din nou vasul la foc mic și asezonăm sosul cu sare, piper și nucșoară, după gust, precum și cu frunze proaspete de busuioc, rupte mărunt și usturoi răzuit.

Lăsăm sosul să fiarbă pentru un clocot maxim două, nu mai mult.

Servim aceste legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, atât calde, cât și reci, sunt bune în ambele variante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la grill cu sos de branzeturi si crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti