Snitzel din varza proaspata cu branza

de anisoara in Mancaruri de legume, 12 Aug 2010 | 14661 vizualizari

 

O reteta originala dupa gust si neobisnuita ca forma. La gust se aseamana cu conopida prajita pane,dar ca forma- este altfel. Si aici nu reusesc, sa va descriu o anumita cantitate de ingrediente folosite la aceasta reteta. Nu necesita multa vreme prepararea lor si sunt foarte gustoase. Se combina foarte bine dupa gust in combinatie cu peste prajit si un sos alb.

 

INGREDIENTE

  • frunze de varza proaspata - 0.5 kg
  • 3 oua
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 0.5 pahar de faina
  • ulei pt prajire

Implutura:

  • branza de vaci, scursa bine - 300 gr.
  • un ou
  • marar proaspat
  • sare

sau

  • 2 oua fierte
  • 150 grame de cascaval ras prin razatoare
  • un ou crud
  • marar -optional
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitzel din varza proaspata cu branza:

Se pregateste varza dupa 2 metode :
1. se aleg frunze de varza intregi ,mai  moi , mai subtiri ,

se pun intr-un saculet de polietilena  si se pun la congelator sa inghete.  Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici o problema. Daca e nevoie, inlaturati vitele mai groase.

2. Se fierbe 1 litru de apa cu o lingura de lamaie si putina sare. Se stinge focul. Se toarna peste frunzele pregatite dinainte si se oparesc putin frunzele. , ca sa devina mai moi. Se procedeaza  la fel  cum se pregatesc frunzele pentru sarmalute.

Se prepara umplutura: In primul caz se amesteca branza de vaci cu oul , sarea si mararul spalat si taiat.
in al doilea caz, ouale fierte se amesteca cu cascavalul ras, oul crud, piper negru maruntit si un ou crud. Optional puteti folosi verdeata.

Prepararea snitelelor:

 Frunzele moi se desfac, si se repartizeaza un strat foarte subtire de umplutura  pe 2/3 din suprafata frunzei. Se infasoara in forma de conus. Se procedeaza la fel cu toate frunzele si umplutura. Dupa aceea snitzele primite se tavalesc prin faina , odata, a doua oara, si pe urma se tavalesc in ouale batute . Se prajesc pe o parte si alta in uleiul incins bine, timp de 3-5 minute. Se servesc la masa calde sau reci.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitzel din varza proaspata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu oua la cuptor reteta simpla si delicioasa