Am inceput curatenia de primavara si in congelator:).Asa am gasit un pachet cu gogosari caliti,pusi de asta toamna si de cum i-am vazut mi-am adus aminte de aceasta reteta.Gogosarii se pot inlocui cu ardei grasi rosii si carnosi.
Vinetele le spalam,le stergem cu un prosop de hartie si le taiem in doua pe lungime.Intr-o tigaie care nu lipeste punem o lingura de ulei,il lasam sa se incinga si punem vinetele cu taietura in jos.Cand s-au rumenit le scoatem pe o tava,le dam cu sare si le lasam sa se raceasca.Intre timp spalam si taiem gogosarii felii,apoi ii punem intr-o tigaie cu o lingura de ulei si ii lasam pana incep sa se inmoaie.Taiem prazul rondele subtiri si il adaugam peste gogosari.Scobim vinetele cu ajutorul unei lingurite,iar miezul ramas il stoarcem cu ajutorul palmelor,il tocam marunt si il punem peste gogosari.Lasam totul pe foc inca 7-10 min. apoi dam deoparte.
Intr-o tava aranjam cojile de vinete,curatam usturoiul,il taiem marunt si il punem in coaja de vinete.Peste usturoi punem umplutura cu gogosari ,apoi punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de min.sau pana se rumenesc vinetele bine.Inainte cu 10 min de a fi gata se pune casul dat prin razatoarea mica si patrunjelul tocat marunt.
Se servesc calde sau reci.