Vinete pane

de rivka in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2009 | 6582 vizualizari

 

Inlocuiesc de minune un schnitzel de carne pentru o zi in care vrem sa mancam bine si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete de marime potrivita
  • 3 oua
  • faina
  • sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa.

Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba si apoi se dau prin ou batut cu furculita si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei de floarea soarelui incins bine inainte.

Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calde sau reci, ca si garnitura, sau pe post de schnitzel, sau cu sos de usturoi.

Cu aceeasi metoda se pot face si dovlecei si rosii pane.

Sunt foarte bune, eu le servesc pe post de schnitzel (langa puree de cartofi si compot de mere azi).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Swanheart 1

16.10.2009, 13:01

Da, clar sunt mai bune cu mujdei. Doar ca eu pun si putin iaurt.

liana_geicu 1

04.11.2009, 22:27

In mujdei puteti sa adaugati si rosii coapte pe gratar si zdrobite sau inabusite cu un pic de ulei! Este o nebunie!

elena1988 1

04.03.2011, 09:48

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori din foietaj