Am vrut sa fac celebra reteta imam bayildi. Dar cum sotului meu nu ii place carnea tocata am zis sa o fac altfel.
P.S. - a fost incantat de gust
Vinetele se taie de-a lungul in sferturi. Deci ne vor iesi 4 bucati. Se prajesc in ulei de floarea soarelui pe ambele parti, se scurg de uleiul in exces si se pun in tigaia in care vor urma sa fie coapte la cuptor, in cazul meu forma de tarta. Se pune sare grunjoasa deasupra si se lasa pana pregatim carnea.
Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete potrivite. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca cu puiul peste care se toarna zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura ulei de masline, o lingura curry, sare si piper dupa gust.
2 rosii se taie cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc un minut, se pune un pic de menta dupa care se pune si amestecul de pui si se mai caleste 5 minute.
Peste vinetele din tava, se pune cu lingura din amestecul de pui , se pune cate o feliuta de rosie deasupra si se introduce la cuptor pentru inca o jumataate de ora.
Pofta buna!