Vinete la cuptor cu branza si rosii

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2019 | 4841 vizualizari

 

Cat e vara de lunga nu ne saturam de vinete, asa de mult ne plac. Doar ca incercam sa le preparam in diverse moduri si cat mai rapid daca se poate. Ce ziceti de niste vinete coapte, cu branza, rosii si usturoi, pe un pat de paine crocanta? 

 

INGREDIENTE

  • 4 feliii de paine
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 vanata coapta
  • suc de rosii
  • branza telemea sau feta
  • busuioc, patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu branza si rosii:

Pune vanata coapta la scurs. 

Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele  5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe cealalata si mai lasa-le la cuptor inca 5 minute. 

Unge fiecare felie de paine cu usturoi, apoi cu putin sos de rosii, pune deasupra pulpa de vinete, presara branza sfaramata, usturoi si verdeata tocata marunt. Daca simti nevoia mai rasneste niste sare peste vinete, sarea le da gust.

Adauga putin sos de rosii si in tava, stropeste cu ulei de masline si da la cuptor pentru inca 10 minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]