o mancare de post ,minunata si foarte usor de pregatit retete este preluata de aicihttp://adamache-laura.blogspot.com/2010/04/vinete-impanate-cu-usturoi.html
Vinetele se spala bine apoi se taie cate o feliuta din coaja astfel ca la final sa ramana dungata si apoi se taie pe lungime in 6 dupa care se taie fiecare bucata in doua
vor rezulta 12 bucatele dintr-o vanata mare.
Se sareaza bine vinetele apoi se pun intr-o strecurataoare,
intre timp curatam si usutroiul pe care il taiem fasii subtiri sau feliute.Cu varful unui cutit ascutit se pun feliutele de usturoi in bucatelele de vinete,se impaneaza
Se incinge uleiul, 2-3 lingurite, intr-o tigaie (de preferet o tigaie de teflon altfel vinetele se vor lipi si vor absoare si foarte mult ulei)apoi se pun bucatile de vanata (eu am pus in doua ture)si se prajesc pe toate partile bine sa se rumeneasca,dupa care se scot si se pun pe un servet sa se scurga putin de ulei ,daca e prea mult imbibat in vinete.
Se pune intr-o tigaie sau o cratita apa amestecata cu pasta de tomate fara ulei apoi se pun bucatile de vanata,frunze de patrunjel si telina(eu frunze de telina nu am avut)si se lasa cratita pe foc 15 minute apoi se intorc si pe cealalta parte si se mai lasa putin dupa care se stinge focul.
Eu le-am transferat intr-un vas si le-am pus la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
Se poate pune cu acelasi vas in cuptor insa la mine era intr-o tigaie si am preferat sa schimb vasul.
Este mancare de post grozava,fiind si vineri azi ,am zis sa va imparasesc si voua aceasta reteta minunata.