O garnitura super, super gustoasa, merge de minune cu o fripturica la gratar!
Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline, apoi se intinde bine deasupra sosul pesto, din belsug. Se zdrobeste si usturoiul si se freaca bine vinetele. Se pun la cuptor, la foc potrivit, pana sunt coapte bine.
Intre timp se mixeaza bine rosia, fara piele si cotor, apoi se ung vinetele cu sosul de rosii, se presara cu cascaval ras si se mai pun 5-10 minute la cuptor, pana se topeste cascavalul.
Sunt extraordinare!!!
1
Ies mult mai bune daca se inveleste fiecare jumatate de vanata in folie de aluminiu si se coace asa. Ies mai suculente. Eu nu am mai avut atunci folie :)