Vinete cu sos pesto, gratinate

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 6763 vizualizari

 

O garnitura super, super gustoasa, merge de minune cu o fripturica la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o rosie coapta
  • cascaval ras
  • sare
  • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos pesto, gratinate:

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline, apoi se intinde bine deasupra sosul pesto, din belsug. Se zdrobeste si usturoiul si se freaca bine vinetele. Se pun la cuptor, la foc potrivit, pana sunt coapte bine.

Intre timp se mixeaza bine rosia, fara piele si cotor, apoi se ung vinetele cu sosul de rosii, se presara cu cascaval ras si se mai pun 5-10 minute la cuptor, pana se topeste cascavalul.

Sunt extraordinare!!!

TIPS-URI

1

Ies mult mai bune daca se inveleste fiecare jumatate de vanata in folie de aluminiu si se coace asa. Ies mai suculente. Eu nu am mai avut atunci folie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos pesto, gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

29.07.2010, 23:56

Ma bucur ca va plac! Nadina, sosul pesto l-am cumparat pt ca nu am gasit busuioc proaspat, altfel il faceam eu, se face f. usor. Mixezi cu blenderul vertical o legatura de busuioc cu cateva linguri ulei de masline, usturoi, sare si parmezan. Se mai pun seminte de pin, dar eu nu am gasit niciodata.....

Oana 1

29.07.2010, 23:56

PS: reteta e de la sefa mea de la serviciu Bestiala!

nadina73 1

30.07.2010, 11:18

ok oana,probabil e si foarte aromat de la busuiocmultumesc mult oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval