Vinete cu rosii si usturoi

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 6936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari,
  • 4 catei de usturoi,
  • 6 rosii.
  • 1 legatura de patrunjel,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si usturoi:

Spalam vinetele si le taiem felii cu o grosime de 2-3 cm. Le crestam cu un cutit ca si cand am face un careu pentru X si 0, apoi le saram. Le lasam aproximativ 30 de minute pe un fund astfel incat sa se scurga lichidul amar din acestea. Intre timp spalam rosiile si le taiem cuburi. Tocam si patrunjelul, apoi facem un mujdei de usturoi.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, spalam vinetele sub jet de apa si le uscam. Punem un strat de vinete intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline, mujdei de usturoi, asezonam cu sare si piper apoi punem rosiile si patrunjelul. Continuam acest lucru pana terminam feliile de vinete. Incalzim cuptorul la 200°C. Introducem vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.Puteti sa serviti fierbinte, dar merge la fel de bine si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocană de cartofi și ciuperci