Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 18 Oct 2020 | 3809 vizualizari

 

  Or fi vinetele pane foarte bune dar nu prea mai merg prajite in atat ulei . Asa ca am incercat sa le prepar cat mai atractiv pentru a suplini excesul de ulei .Se pare ca am reusit pentru ca au mai fost solicitate spre a fi repetata reteta !!!
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara in care erau prezentate renumitele  gustari tapas spaniole . Ma gandesc ca reteta este perfectibila si o voi incerca taind intr-o alta forma vanata !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri pesmet
  • 2 rosii
  • 100 gr chorizo -carnat spaniol uscat-picant
  • 100 gr parmezan
  • ierburi meditareene -: oregano, busuioc, cimbrisor, rozmarin, maghiran, salvie.
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor:

  1. Vinetele se curata de coaja , se taie rondele .
  2. Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice .
  3. Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat .
  4. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  5. Rondelele de vinete se dau prin faina alba , se trec prin ou batut si apoi se trec prin pesmet .
  6. Pentru aceasta operatiune m-am folosit de furculita-a mers rapid si nu m-am murdarit pe degete .
  7. Vinetele astfel impanate se pun in tava pregatita cu hartia de copt.
  8. Chorizo[eu am avut mai uscat ] , se taie rondele fine .
  9. Rosiile se feliaza si se sareaza usor .
  10. Peste fiecare felie de vanata se distribuie cate o felie de rosie si o rondea de chorizo.
  11. Razuiti deasupra parmezan si pulverizati , fin, ulei de masline .
  12. Se da tava la cuptor 25-30 minute , pana observati ca preparatul incepe sa se rumeneasca .
  13.  Serviti vinetele cu chorizo si parmezan decorate cu frunzulite de busuioc verde 
  14. ,alaturi de legumele sau salata preferat de cruditati.
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Vinetele cu chorizo si parmezan se pot servi atat calde cat si reci .

2

Am observat ca feliile mai groase erau si cele mai gustoase . Asta pentru ca erau mai cremoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor