Vin brulè

de retetele_tinei in Bauturi, 4 Oct 2014 | 4366 vizualizari

 

Vinul brulè este nemaipomenit, iarna, pentru ca se consuma imediat dupa ce e luat de pe foc. Imi place sa-l pregatesc pentru ca este foarte aromat si foarte dulce. Dupa mine, este una dintre acele retete care se poate pregatii in orice moment pentru ca in principiu, toata lumea are vin si arome, in casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu sec
  • 200 g zahar
  • 10 cuisoare
  • 1 tija de scortisoara
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita de nucsoara rasa
  • coaja de la 2 portocale ( coaja trebuie sa fie intreaga, nu rasa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin brulè:

Se pregatesc ingredientele.Se pun toate la fiert intr-o craticioara.Vinul, dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa pe foc inca 5 minute. Apoi se strecoara si se poate servii.Daca nu se consuma imediat cand e cald, in momentul servirii, trebuie infierbantat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin brulè" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert