Vegeta făcută în casă

de Rita Ilies in Vegan / Raw vegan, 7 Ian 2014 | 28420 vizualizari

 

Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!

 

INGREDIENTE

  • Cantități:
  • 2 kg morcovi
  • 1,5 kg păstârnac
  • 1,5 kg pătrunjel ( rădăcină )
  • 500 g țelină ( rădăcină )
  • 500 g gulie
  • 500 g ardei
  • 500 g ceapă
  • roșii ( dacă faceți bulion, resturile ce rezultă în urma tocării roșiilor prin mașină, sunt ideale )
  • o rădăcină de praz
  • frunze de țelină și pătrunjel ( opțional )
  • sare de mare ( la 10 părți legume uscate - 1 parte sare )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta făcută în casă:

Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne. 

La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând  câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.

Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.

Spor la treabă s-aveți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta făcută în casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa