Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!
Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne.
La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.
Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.
Spor la treabă s-aveți!