mi-ar fi pofta de sarmale cu pasat , dar cum nu aveam timp de ,, impachetat '' am apelat la varianta de varza umpluta . pasatul este porumb macinat mai mare .
1. pasatul se spala din mai multe ape pana ramane doar partea gabena . impreuna cu orezul spalat se pune la infoiat in apa calduta cateva ore
2. legumele se spala , se razuiesc , ceapa si ardeiul se taie marunt .
3. se calesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate , se adauga sare , boia orez si pasat , se mai prajesc 2 minute si se iau de pe foc
4. se pune in aceasta compozitie si bulionul de rosii .
5. se umplu verzele care au fost scobite , varza rezultata de la scobire, foile de dafin se pun si aceasta intr-o tava .
6. fiecare varza se acopera cu o felie de rosie si boabe de piper , se stropesc cu ulei , se pune si o cana de apa , se presara din abundenta cu marar si cimbru[ verde de aveti ]
7. timp de o ora se dau la cuptor acoperite de o folie de aluminiu , dupa aceasta se ia folia si se lasa sa se rumeneasca .