Rezervele de iarna s-au terminat la toti, dar muraturile ne plac la toti, am hotarat sa va descriu 2 retete care se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. In schimb veti ramane incantate de gustul acestor muraturi.
Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.
Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .
La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.
Prepararea marinadei:
Apa, otetul, zaharul, sarea si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.