Copii daca cresc tot mofturosi raman. :)))
La cerere a trebuit sa fac varza calita care sa fie ca varza din sarmale, ca altfel nu mananca. Asa ca am facut si a si iesit. :)))
"Meniu copii"
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Se pune untura intr-o cratita si se topeste. Se pun toate condimentele (pentru sarmale, boia afumata, piper si foi de dafin) si se amesteca.
Se adauga varza si se pune apa pana aproape sa acopere varza.
Se lasa la fiert 40-50 minute amestecand din cand in cand. Se pune pasta de rosii, se amesteca si se mai fierbe 15-20 minute.
Cand apa aproape a scazut se scot frunzele de dafin si se introduce in cuptorul preancalzitla 180 grade C pentru circa o ora.
Cand s-a rumenit frumos este gata.
Se serveste cu mamaliga si ardei iute.
Pofta Buna!